Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ingen comeback på Island för Lagerbäck, trots stjärnornas önskan – svensken kan få annan roll: "Vi har pratat om att träffa honom"

Från 2020
Uppdaterad 22.12.2020 19:45.
Lars Lagerbäck, EM 2016.
Bildtext Lars Lagerbäck gjorde succé som isländsk förbundskapten.
Bild: All Over Press

Det blev ingen comeback på posten som förbundskapten för Islands herrlandslag för Lars Lagerbäck. Men svensken är ändå aktuell för landslaget. ”Vi är väldigt taggade på att ha Lars med oss i VM-kvalet”, säger den nye förbundskaptenen Arnar Viðarsson.

Lagerbäck var förbundskapten för Island mellan 2011 och 2016 och fick kultstatus i landet efter att ha lotsat laget till EM-kvartsfinal 2016.

Sedan dess har han coachat Norge, därifrån han nyligen fick sparken efter att landet missat att kvalificera sig för nästa sommars EM. Även Island missar mästerskapet, och som en följd av det fick förbundskaptenen Erik Hamrén lämna sin post.

Flera viktiga isländska landslagsspelare ska därefter ha önskat att Lagerbäck skulle göra comeback som landslagslots, enligt isländska medier.

Men i stället för 72-åringen blir det Arnar Viðarsson som tar över. Viðarsson, 42, kommer närmast från det isländska U21-landslaget.

"Han har otroligt stora erfarenheter"

Fotbollskanalen skriver att man ändå hoppas på hjälp av Lagerbäck på Island.

– Vi har pratat med Lars. Vi är väldigt taggade på att ha Lars med oss i VM-kvalet. Han har otroligt stora erfarenheter och kvalitéer som tränare. Om Lars är redo att komma och hjälpa oss, så tror vi att det kommer stärka hela miljön runt landslaget, säger Viðarsson till fotbolti.net.

I VM-kvalet möter Island Tyskland, Rumänien, Nordmakedonien, Armenien och Liechtenstein.

– Lars har nyligen lämnat det norska landslaget och vi är mycket väl medvetna om att han inte är redo är kliva på ett fulltidsjobb med oss som det är nu. Vi har pratat om att träffa Lars efter nyår, fortsätter den nye förbundskaptenen.

Diskussion om artikeln