Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Kraftig explosion i Nashville – polisen misstänker att den var avsiktlig

Från 2020
Uppdaterad 25.12.2020 21:34.
Bråte på en gata i Nashville efter en explosion.
Bildtext Explosionen krossade fönsterrutor och skadade byggnader i närheten.
Bild: EPA/NASHVILLE POLICE DEPARTMENT/HA

Tidigt på juldagsmorgonen, lokal tid, exploderade ett fordon i centrala Nashville. Enligt de första rapporterna låg inget suspekt bakom, men ett par timmar efter smällen började polisen prata om att det kan ha varit en avsiktlig handling.

Explosionen fick glassplitter och bråte att flyga i centrala Nashville, huvudstad i den amerikanska delstaten Tennessee.

Enligt vittnen hördes en kraftig smäll, varpå byggnader skakade en bra bit bort från själva händelsen. Flera byggnader skadades och det rapporteras om krossade fönster, brunna bilar och andra materiella skador.

Till att börja med uppgav polisen att det inte fanns något skumt bakom händelsen, men det tog de tillbaka när undersökningarna framskred.

Nashville, Tennessee på en karta
Bildtext Nasville kallas ibland för Music City USA.
Bild: Google

– Man kan se att det var en stor explosion. Polisen och dess federala partner FBI och ATF genomför just nu en storskalig utredning, säger Don Aaron, talesperson för polisen i Nashville.

– Vi tror explosionen var en avsiktlig handling, fortsätter Aaron.

Inga allvarligt skadade personer

Enligt polisen skedde explosionen klockan 6.30 på morgonen, lokal tid. Eldlågor och svart rök vällde upp från skådeplatsen när räddningspersonal och polis anlände.

Det drabbade området är fullpackat med barer, restauranger och butiker. Turisterna brukar dessutom hitta till platsen.

Redan innan explosionen ägde rum hade polisen fått alarm om skottlossning och en suspekt husbil. En bombgrupp kom till platsen och hann tömma området på folk i tid innan det exploderade, säger Don Aaron.

Enligt den lokala polisen tros det vara husbil som har exploderat.

Under räddningsarbetet på juldagsmorgonen har tre personer förts till sjukhus för vård, men ingen av dem har några livshotande skador.

Artikeln uppdaterad kl. 21.34 med info om att polisen hade fått alarm om skottlossning och att området var tömt på folk.
Källor: AP, Reuters

Diskussion om artikeln