Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lång svit bryts när Roger Federer lämnar återbud för Australiska öppna

Från 2020
Roger Federer i Wimbledon
Bildtext Roger Federer missar Australiska öppna för första gången på 2000-talet.
Bild: imago/Hasenkopf/ All Over Press

Den 20-faldige Grand Slam-vinnaren Roger Federer har meddelat att han inte kommer att tävla i Australiska öppna i tennis i februari. Det innebär att en 20 år lång svit bryts.

Den schweiziska världsfemman Roger Federer har lämnat återbud vad Australiska öppna beträffar. Den 39-årige tennislegendaren stannar hemma för att fortsätta rehabiliteringen efter två knäoperationer.

Detta trots att Grand Slam-turneringen i Melbourne kör i gång tre veckor senare än normalt – för Federer räckte tiden helt enkelt inte till.

– Han är väldigt besviken över att inte kunna komma till Melbourne 2021. Vi önskar honom allt gott och hoppas att se honom här i Melbourne år 2022, säger turneringschefen Craig Tiley i ett pressmeddelande.

– Australiska öppna har alltid haft en plats i hans hjärta – det var Roger som i tiderna myntade uttrycket "Happy Slam" om AO.

Federer har vunnit sex mästerskap i Australien – senast år 2018 – och har varit med varje gång under detta årtusende. Det gångna året har Federer inte spelat en tävlingsmatch sedan semifinalförlusten mot Novak Djokovic i just Australiska öppna 2020.

Diskussion om artikeln