Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lionel Messi totalsågar tidigare Barca-presidenten i uppmärksammad intervju: ”Han ljög och vägrade hjälpa till”

Från 2020
Lionel Messi har representerat Barcelona i snart 20 år.
Bildtext Lionel Messi blev efter många turer kvar i Barcelona.
Bild: Panoramic / POOL / UEFA

Lionel Messi blev förd bakom ljuset av Barcelonas president under flera år och höstens bråk var bara toppen av isberget, hävdar stjärnan själv i en ny tv-intervju. Han ville inte släppa taget och försökte göra mig ond, säger Messi.

Lionel Messis framtid i Barcelona var ett av fotbollsvärldens största samtalsämnen i höstas. Efter den förnedrade storförlusten mot Bayern München i Champions League var måttet rågat för Messi – han ville lämna klubben som han tillhört sedan han var 13 år.

Det blev speciellt tydligt att Messi inte drog jämnt med klubbens president Josep Maria Bartomeu, och parterna hamnade i en tvist om vilken kontraktsklausul som gällde.

– I ett halvt år försökte jag berätta för honom att jag ville lämna men han vägrade hjälpa till, så som en sista utväg skickade jag ett rekommenderat brev med min begäran.

– Jag kommer alltid att vara tacksam över min tid i Barcelona men jag kände att jag var klar och behövde en förändring, säger Messi i en ny intervju för tv-kanalen La Sexta.

Messi anklagar också Bartomeu för att ha ljugit och läckt konfidentiell information.

– Han ville inte släppa taget och försökte göra mig ond. Han ljög om många saker. Jag vill inte gå in på personliga saker, men jag kan säga att genom åren var det mycket han ljög om och Luis Suarez flytt var en av dem, säger Messi.

Presidentvalet kan bli avgörande

Suarez lämnade Barcelona i september och gick till ligakonkurrenten Atletico Madrid. Josep Maria Bartomeu lämnade i sin tur presidentposten i slutet av oktober, och nästa månad ska hans efterträdare väljas.

Joan Laporta och Victor Font är favoriter i valet och den sistnämnde har sagt att han ska försöka övertyga Messi att stanna kvar i Barcelona.

– Jag vet inte vad som kommer att hända. Jag kan inte säga vad jag kommer att göra eftersom jag inte vet det själv. Jag vill se hur det går i presidentvalet, säger Messi.

Efter höstens uppståndelse har Messi också insett att han borde skaffa professionell hjälp.

– Jag har aldrig träffat en psykolog fast jag borde ha gjort det. Jag har fått höra att jag borde skaffa hjälp och jag vet det själv, säger han.

Messi säger att han i nuläget inte diskuterar med några klubbar och att han tänker vänta till slutet av säsongen. Manchester City och PSG har tidigare nämnts som tänkbara alternativ, men Messi avslöjar också dröm.

– Någon gång skulle jag vilja spela i USA, det har alltid varit en dröm. Kanske blir det verklighet, säger han.

Diskussion om artikeln