Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Av de tio mest lästa artiklarna handlade bara tre om coronaviruset – här är listan över Yle Östnylands mest lästa artiklar från 2020

Från 2021
Pekka Simonsson bland blåa och lila led-lampor.
Bild: Sebastian Backman/Yle

Trots att 2020 präglades av coronaviruset handlar bara tre av de tio mest lästa artiklarna om just det. De andra artiklarna på listan har också ett sorgligt tema, men det finns också en ljusglimt.

Dåliga nyheter dominerade

Artikeln som lästes överlägset mest var den sorgliga nyheten om besättningsmannen som omkom då sjöbevakningens patrullbåt körde på grund och sjönk i Lovisa.

Artikeln handlade om hur en av patrullbåtarna som tillhör Finska vikens sjöbevakning sjönk efter grundstötning och om att en av de tre besättningsmännen ombord omkom i olyckan.

Sjöbevakningens patrullbåt sjönk utanför Lovisa - Spela upp på Arenan

Sibbo, Sarvsalö och Liljendal

Trots att pandemin präglat hela året 2020 är bara tre stycken av de tio mest lästa artiklarna coronarelaterade.

Den mest lästa av artiklarna om coronaviruset handlade om att Sibbos förhållandevis höga coronasiffror kunde ledas tillbaka till två fester i början av mars.

Den andra mest lästa coronarelaterade artikeln handlade om en livlig diskussion som uppstått på Facebook mellan Sarvsalöbor och stugägare under påsken. Diskussionen handlade om huruvida det var okej att besöka stugan under påsken trots att finländarna uppmanats att stanna hemma.

Gästbrygga i Härpe by på Sarvsalö.
Bildtext Arkivbild från Sarvsalö.
Bild: Yle / Hanna Othman

Den sista coronarelaterade artikeln handlade om hur det var att få barn mitt under coronakrisen då Nylands gränser fortfarande var stängda.

I artikeln intervjuades den nyblivna pappan Anton Weckman som berättade om hur de fick lov att korsa landskapsgränsen för att åka från Liljendal till Kotka för att föda.

Ett par står och ler i Lovisa gamla stad där de just köpt ett hus.
Bildtext Arkivbild på Anton och hans fru Nelli Weckman.
Bild: Yle / Fredrika Lindholm

En bokstavlig ljusglimt i listan

Trots att de allra flesta av de mest lästa artiklarna har ett ganska sorgligt tema så finns det också ljusglimtar i topp tio.

Den fjärde mest lästa artikeln från 2020 är relativt färsk och handlar om 7000 juleljus. I artikeln får man ta del av familjen Simonssons ljusshow, som de arrangerar på sin egen gård i Borgå.

Pekka Simonsson som tittar på sitt ljuskonstverk.
Bildtext Arkivbbild på en del av Simonssons ljusinstallation.
Bild: Sebastian Backman/Yle

Diskussion om artikeln