Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hockeybossen Fasel slår tillbaka mot ryktena till ryska medier – tänker träffa Lukasjenko snart: "Ska göra allt för att det blir VM i Belarus"

Från 2020
Schweizaren René Fasel är ordförande för det internationella ishockeyförbundet IIHF.
Bildtext René Fasel.
Bild: Vladimir Prycek / All Over Press

Nyligen uppgav schweizisk press att IIHF:s ordförande René Fasel skulle åka till Belarus för att meddela presidenten Aleksandr Lukasjenko att hockey-VM ska flyttas från landet. För den ryska nyhetsbyrån Ria Novosti bekräftar Fasel att han ska till Belarus – för att göra ”allt vad han kan” för att VM ska kunna hållas i Minsk.

Den oroliga situationen i Belarus har gjort att frågetecknen kring vårens hockey-VM är stora.

För några dagar sedan uppgav schweiziska Watson att internationella ishockeyförbundet IIHF börjat arbeta för att frånta värdskapet från Belarus. Alternativen sades vara att Lettland skulle vara ensam värd för mästerskapet, eller att man skulle hitta ett annat land som ersättare till Belarus.

IIHF-basen René Fasel uppgavs också planera att resa till Minsk, för att ge president Aleksandr Lukasjenko beskedet.

För ryska Ria Novosti bekräftar Fasel att han tänker resa till Belarus. Men han uppger en helt annan orsak än den schweiziska sidan.

Fasel vill nämligen kunna trygga Belarus möjligheter att ordna spektaklet. Fasel berättar för nyhetsbyrån att han tänker åka till landet efter den 7 januari.

– Besöket är planerat och kommer att äga rum, jag är 100 procent säker på det, intygar IIHF-ordföranden i telefonintervjun.

– Jag kommer att träffa Aleksandr Lukasjenko, och vi kommer att diskutera den aktuella situationen. Vi kommer att göra allt vad vi kan för att se till att VM hålls i Minsk. Vi kommer att göra allt vi kan för detta.

Lettland har tidigare meddelat att man inte tänker ordna hockey-VM tillsammans med Belarus.

Diskussion om artikeln