Hoppa till huvudinnehåll

Sport

MTV: Markku Kanerva ville ta ut Roman Eremenko i landslaget – men stjärnan tackade nej

Från 2020
Roman Eremenko.
Bildtext Roman Eremenko verkar ha gjort sitt i landslaget.
Bild: All Over Press

Landslagsdörren är stängd, men det är Roman Eremenko som har tagit beslutet. Det rapporterar MTV Urheilu.

– Roman är inte ett dött fall, men jag vill inte spekulera om han är tillgänglig eller inte. Att han inte är med kan man ju se på ett sätt ...

Det konstaterade Markku Kanerva i samband med en pressträff i oktober. Fotbollslandslaget laddar upp för ett historiskt EM och en mittfältare av Roman Eremenkos kaliber verkade finnas på önskelistan.

Enligt MTV:s uppgifter var intresset dessvärre ensidigt.

Kanerva ska enligt MTV ha diskuterat frågan med Eremenko personligen och varit beredd på att plocka in mittfältaren i truppen, men 33-åringen tackade nej till spel i landslaget.

Flirtade med tanken så sent som i fjol

Ännu i fjol menade pappan Alexei Eremenko senior i en intervju med ÖT att Roman kunde vara intresserad av en comeback – inte minst tack vare EM-biljetten.

– Roman har också pratat om att han inte på något sätt vill äventyra den fina kemin de har fått inom landslaget. Å andra sidan blir motståndet tuffare i EM-slutspelet än i kvalet och de bästa spelarna kommer säkert att behövas, sa Alexei Eremenko då.

Landslagskaptenen Tim Sparv konstaterade i februari 2019 för Yle Sporten att landslaget skulle välkomna Eremenko tillbaka med öppna armar.

Det gällde ändå spel i EM-kvalet.

Inte spelat i landslaget sen 2016

Roman Eremenko gav ett positivt dopningstest i september 2016 och fick ett två år långt straff. Sedan dess har han inte spelat i landslaget.

Eremenko håller till vardags till i ryska FK Rostov, där han hör till stöttepelarna på mittfältet. Den pågående säsongen har det blivit ett mål på sexton matcher.

Rostov ligger för tillfället på femte plats i ryska ligan.

Finlands herrlandslag i fotboll inleder VM-kvalet i mars med matcher mot Bosnien och Hercegovina samt Ukraina.

Diskussion om artikeln