Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lauri Markkanen saknades när Chicago Bulls tog ny seger – finländaren och tre lagkamrater fick inte spela på grund av hälsoprotokollet

Från 2021
Lauri Markkanen sitter på avbytarbänken.
Bildtext Lauri Markkanen missade nattens match och kommer inte att spela i nästa.
Bild: AOP

Chicago Bulls tvingades ställa upp med en mindre trupp än planerat, men lyckades trots det besegra Washington Wizards för andra gången på raken. Bland annat Lauri Markkanen saknades och han kommer inte att resa med laget till nästa bortamatch.

När matchen mellan Chicago Bulls och Washington Wizard startade saknades Lauri Markkanen, Ryan Arcidiacono, Tomáš Satoranský och Chandler Hutchison i bortalaget.

Kvartetten fick inte tillstånd att spela på grund av ligans hälsoprotokoll. Frånvaron är relaterad till covid-19 men det betyder inte att någon skulle ha testat positivt, utan det kan också handla om att någon blivit exponerad.

Spelarna kommer inte att resa med laget till nästa bortamatch som är mot Milwaukee Bucks under natten till söndag finländsk tid. Markkanen dras just nu också med en fotskada.

– De dagliga testerna hjälper oss att få klarhet i situationen. Jag vet inte hur länge de är borta men jag räknar med att det blir ett tag, säger Bulls tränare Billy Donovan till Chicago Tribune.

Bulls tvingades spela nattens match med en mindre trupp än planerat, men lyckades trots det ta sin andra raka seger. Det blev en tajt match som Bulls till slut vann med 133–130.

– Det visar att vi har växt som lag och vi lär oss av våra misstag. Wizards gjorde några ryck men vi höll ihop laget, red ut stormen och kom tillbaka. För oss är det stort, säger Otto Porter Jr som var Bulls bästa poängplockare.

Chicago Bulls har vunnit två matcher och förlorat två under säsongsinledningen i NBA.

Diskussion om artikeln