Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Autosport: Säsongstarten i formel 1 flyttas framåt

Från 2021
George Russell kör förbi Valtteri Bottas i starten.
Bildtext Premiären är i farozonen.
Bild: xpbimages.com

Webbplatsen Autosport uppger att formel 1-seriens inledningstävling i Melbourne flyttas framåt på grund av Australiens strikta inreseregler. Enligt den ursprungliga planen skulle Australiens GP köras den 21 mars.

Förra året tvingade coronapandemin formel 1-serien att skriva om tävlingskalendern och stryka flera tävlingar. Samma sak ser alltså ut att upprepas i år, rapporterar Autosport. I fjol inhiberades deltävlingen i Melbourne endast några timmar före fredagens träningar inför loppet.

Såväl de strikta inresereglerna till Australien som den nya mutationen av viruset ligger bakom osäkerheten kring öppningstävlingen. Biljettförsäljningen till Australiens GP har inte inletts.

Just nu förbereder man sig i Melbourne på att arrangera Australian Open. Tävlingarna har redan flyttats fram med tre veckor, och kommer att arrangeras mellan den 8 och 21 februari. De deltagande spelarna tvingas vara i en två veckor lång karantän före turneringen.

Smittsiffrorna i Australien har varit låga under den senaste tiden. På söndagen rapporterades det om endast 22 nya coronavirusfall i landet.

Ifall man klarar av att genomföra samtliga planerade tävlingar i formel 1-serien skulle det handla om ett rekordstort antal deltävlingar, totalt 23 stycken.

Enligt Autosport ser det ut som om säsongen skulle inledas i Bahrain den 28 mars. Ett officiellt beslut om Australiens GP väntas senare denna månad.

Diskussion om artikeln