Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ishockeyförbundet fattar beslut om VM i slutet av månaden: ”Mycket kvar att reda ut”

Från 2021
René Fasel.
Bildtext René Fasel.
Bild: Peter Schneider / EPA / All Over Press

Inom januari ska det slutliga beskedet komma om herrarnas ishockey-VM ska arrangeras i Belarus eller inte. Det bekräftar IIHF:s president René Fasel som snart ska resa till Belarus för att diskutera situationen med landets ledning.

Ska vårens ishockey-VM spelas i Belarus och Lettland eller blir det någon annan lösning? Den frågan ligger just nu högst upp på internationella ishockeyförbundets agenda.

– Vi måste åka till Belarus och diskutera en del saker inom kort. IIHF:s styrelse har flera gånger talat om mästerskapet och vi använder också en extern partner för att ta reda på hur situationen egentligen är i Belarus, säger René Fasel under en videokonferens på tisdagen.

– Naturligtvis finns det mycket kvar att reda ut, som hur coronasituationen är i landet och vi måste även ta de ta hänsyn till de politiska och sociala aspekterna.

Beslutet fattas inom januari

Enligt Fasel har förbundet ungefär tre veckor tid på sig innan ett beslut ska fattas.

– Vi kommer att ha ett möte i slutet av januari. Det är tidsfristen för beslutet, säger han.

Om man väljer att frånta Belarus mästerskapet måste man hitta ett annat land som kan ersätta.

– Det kommer inte bli lätt att snabbt hitta ett nytt värdland eftersom pandemin fortfarande pågår. Det finns också ekonomiska utmaningar. Vi har haft diskussioner med andra länder och några har även tagit kontakt med oss, säger Fasel.

Fasel sade också att förbundet gör allt man kan för att damernas VM ska kunna spelas i Kanada i april.

Diskussion om artikeln