Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Kan någon stoppa den förbluffande ryska herrdominansen i Tour de Ski?

Från 2021
Uppdaterad 06.01.2021 15:33.
Programmet är inte längre tillgängligt
Tour de ski, herrarnas 15 km jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Först åker fem ryssar i väg, sen Frankrikes Maurice Manificat, efter det ytterligare två ryssar. Den ryska dominansen i går var närmast förbluffande. Väldigt lite talar för ett trendbrott i dag, även om ett par av de ryska toppåkarna är klart bättre på fri än klassisk stil.

Kl. 15.40 Herrar 15 km jaktstart, klassisk stil

Kommentator: Chriso Vuojärvi
Finland: 27 Markus Vuorela (+5.17), 46 Juho Mikkonen (+7.39), 57 Lauri Lepistö (+11.04), 60 Verneri Suhonen (+12.58)

Aleksandr Bolsjunov har vunnit de tre senaste deltävlingarna, efter att ha slutat tvåa i den inledande sprinten. Bolsjunov har över en minut till godo på tvåan Artjom Maltsev i sammandraget och väldigt lite talar för att det avståndet kommer att krympa. Snarare tvärtom.

Maurice Manificat är inte bara den som närmast hotar en total rysk dominans i dagens jaktstart, han är också den som kan lägga käppar i hjulet för en rysk trippelseger i totalen. Manificat är fyra i sammandraget, dryga tio sekunder bakom Maltsev och trean Denis Spitsov.

Markus Vuorela är den enda finländaren som klarat av att hålla internationellt tempo på Touren. Vuorela har tagit världscuppoäng i tre tävlingar i rad. Gårdagens 24:e plats är högvattenmärket. En plats bland de 20 främsta kunde vara ett lämpligt mål för Vuorela i dag.

Programmet är inte längre tillgängligt
Tour de ski, herrarnas 15 km jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)