Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Albin Granlund lämnar Örebro – kontraktet med allsvenska klubben förlängs inte: "Han har varit ett föredöme på och utanför planen"

Från 2021
Albin Granlund i farten mot AIK.
Bildtext Albin Granlund i farten mot AIK.
Bild: Magnus Liljegren/Stella Pictures/All Over Press

Landslagsbacken Albin Granlund har gjort sitt i Örebro SK. Den allsvenska klubben meddelar att finländarens kontrakt, som gick ut efter förra säsongen, inte kommer att förlängas. ”Ibland måste man göra obekväma val”, säger Granlund.

Pargasbördige Granlund anslöt till Örebro och Allsvenskan inför säsongen 2018. Ytterbacken gjorde sammanlagt 65 matcher i den svenska högstaligan för herrar.

Efter tre säsonger i den vitsvarta dressen väntar nu nya utmaningar för Granlund.

– Albin är en spelare som varit ett föredöme på och utanför planen. Vi tackar honom för hans tid i ÖSK och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär, säger Örebros chefstränare Axel Kjäll.

Själv hade 31-årige Granlund hoppats på att få avsluta säsongen inför fullsatta läktare, något som inte blev av i Allsvenskan, som nästan helt och hållet avgjordes inför tomma läktare.

– Jag har fått uppleva tre fina år i Örebro. Min familj och jag har från första stund uppskattat det mottagande vi fått.

– Det har varit ett tufft beslut att lämna klubben, men jag har lärt mig att man ibland måste göra obekväma val för att fortsätta utvecklas som spelare och kanske framför allt som person, förklarar Granlund på klubbens sajt.

Vad som händer nu i ytterbackens karriär är oklart. Yle Sporten har försökt nå Granlund för en kommentar.

Granlund anslöt till ÖSK från IFK Mariehamn. I fotbollsligan har Pargas IF-produkten också representerat RoPS. Han har varit given i landslagstrupperna under en längre tid och sammanlagt gjort 19 landskamper i den blåvita tröjan.