Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Akilles vann Finska cupen för tredje året i rad - lagkapten Rasmus Kettunen: Vi måste ännu slipa vårt försvarsspel

Från 2021
Uppdaterad 07.01.2021 07:40.
Akilles vann Finska cupen i bandy.
Bildtext Akilles vann Finska cupen i bandy.
Bild: Lehtikuva

Borgålaget Akilles vann Finska cupen i bandy för tredje året i rad. Hemma i Borgå besegrade Akilles Villmanstrandslaget Veiterä med klara siffror, 6–1 (2–0).

Det grönklädda hemmalaget dominerade matchen från början till slut och tog ledningen redan efter 46 sekunder med anfallaren Denis Sadakov som målskytt.

Den 27-årige Sadakov – med ett förflutet i ryska Superligan – lyckades ytterligare två gånger i målskyttet och var ett konstant hot ute på isen.

Utöver Sadakov höll sig också Borgålagets kapten Rasmus Kettunen väl framme i målprotokollet – hans saldo blev två fullträffar.

Akilles bandys lagkapten Rasmus Kettunen: Det känns inte längre så konstigt att spela för tomma läktare

3:40

Också Veiterä klarade av att hålla bollen och stå för långa passningsseanser, men tack vare Akilles täta försvar ledde de sällan till några farligheter.

Den rutinerade Akillesbacken Joakim Nordström höll sig också framme i matchen, såväl på gott som på ont: 35-åringen gjorde Akilles andra mål och så hann han även sitta av en tiominuters utvisning.

– Det hände allt möjligt. Som lag klarade vi av att spela precis enligt våra förhandsplaner. Vi lyckades stänga av Veiteräs anfall och slog till med vassa kontringar, sade Nordström för nyhetsbyrån STT.

– Vårt arbete och våra uppoffringar bar frukt, sade Akilles chefstränare Jari Hyttinen.

I bandyligan spelades två matcher på onsdagen. I Helsingfors spelade HIFK och Kampparit från S:t Michel oavgjort 4–4 medan jumbolaget WP 35 tog sin första seger i årets serie när man hemma i Varkaus besegrade nästjumbon, Helsingforslaget Botnia med 5–1.

JPS från Jyväskylä toppar tabellen före Veiterä och Akilles.

Källa: STT och Bandyligan.

Diskussion om artikeln