Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sami Vatanen återvänder till New Jersey Devils – finländaren gick med på rejäl lönesänkning

Från 2021
Uppdaterad 07.01.2021 21:54.
Sami Vatanen laddar bössan i matchen mot Vegas.
Bildtext Sami Vatanen representerade New Jersey så sent som förra säsongen, före han skickades till Carolina.
Bild: Rich Graessle/Icon Sportswire/All Over Press

Med bara dagar kvar till säsongsstarten har Sami Vatanen hittat sig en arbetsgivare i ishockeyligan NHL. Finländaren återvänder till New Jersey Devils – klubben han lämnade så sent som förra säsongen.

Häromdagen berättade JYP-produkten Vatanen för Yle Urheilu att ”telefonerna ringer hela tiden”, samtidigt som finländaren sade sig njuta av tiden hann fått spendera i hemlandet.

– Man får hoppas att det blir löser sig snabbt, så att jag kan inleda säsongen. Om det inte löser sig så spelar jag fast i JYP, konstaterade 29-åringen i intervjun.

Något spel i moderklubben blir det inte för Vatanen. New Jersey Devils meddelade på torsdagen att backen återvänder till klubben som han spelade drygt 154 matcher för mellan åren 2017 och 2020.

Hans kontrakt med Devils är ettårigt och värt två miljoner dollar. Det är betydligt mindre än vad Vatanen tjänat de fyra senaste säsongerna, då han enligt CapFriendly fick 4,875 miljoner dollar per år.

I februari i fjol ingick han i en bytesaffär med Carolina, där bland annat Janne Kuokkanen gick till New Jersey. Vatanen, som varit skadedrabbad de senaste säsongerna, spelade till slut bara sju slutspelsmatcher för Carolina.

Vatanen draftades av Anaheim i den fjärde rundan sommaren 2009, och spelade för klubben mellan åren 2012 och 2017. Totalt har Vatanen gjort 194 poäng på 434 matcher i NHL.

NHL-klubbarna är för tillfället i full gång med sina försäsongsläger. De första matcherna spelas natten till nästa torsdag finländsk tid.

Diskussion om artikeln