Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Krista Pärmäkoski det stora finländska hoppet i touren – kan hon utmana om en pallplats i masstarten?

Från 2021
Uppdaterad 08.01.2021 16:27.
Programmet är inte längre tillgängligt
Tour de ski, damernas 10 km masstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Tour de Ski har anlänt till sin slutstation Val di Fiemme. Innan det är dags för den avslutande klättringen upp för monsterbacken Alpe Cermis åker man masstart i dag och klassisk sprint i morgon. Krista Pärmäkoski är som vanligt det blåvita trumfkortet. Pärmäkoski ligger sexa i sammandraget inför dagens klassiska mil.

Kl. 16.35 Damer masstart 10 km, klassiskt

Kommentator: Chriso Vuojärvi
Finland: 9 Krista Pärmäkoski (+2.08), 20 Johanna Matintalo (+4.42)

Jessie Diggins toppar sammandraget och är nu favorit att vinna hela Touren. De främsta konkurrenterna om totalsegern måste knappa in på amerikanskans försprång i dag ifall de tänker gå om henne i sammandraget. Blickarna riktas mot Ebba Andersson som i de två senaste tävlingarna visat att hon hittat storformen efter den bleka starten på Touren.

Också totaltrean Julia Stupak borde vara bättre än Diggins i klassisk åkning men det är inte lätt att skaka av sig den sega Minnesota-damen i en masstart.

Programmet är inte längre tillgängligt
Tour de ski, damernas 10 km masstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Frida Karlsson är fyra och har fortfarande slagläge men hennes form är ett frågetecken i och med den benskada hon åkte på i tisdags då hon ramlade illa under ett gympass i sitt hotellrum.

Krista Pärmäkoski är delad sexa med Ebba Andersson i sammandraget. Pärmäkoski var besviken på sig själv efter onsdagens jaktstart och är garanterat revanschsugen i dag. Spricker fältet kan hon vara aktuell för en plats bland de tre främsta. Förutsatt att hon inte hör till dem som blir avhängda från tätgruppen.

Johanna Matintalo var på hugget i jaktstarten i onsdags då hon klockades för den femte snabbaste etapptiden. Banan i Val di Fiemme borde passa Matintalo väl så inte alls omöjligt att hon kan ta sin bästa världscupplacering i karriären. Två gånger tidigare har hon varit tia i ett individuellt världscuplopp.

Diskussion om artikeln