Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Norska herrarna har fint utgångsläge i Oberhofs jaktstart

Från 2021
Uppdaterad 09.01.2021 15:44.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, damernas jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Världscupen i skidskytte fortsätter idag med jaktstarter. I såväl dam- som herrtävlingen är det norskt i topp vid start. Sopar norrmännen prisbordet eller blir det en mångnationell kamp?

Kl. 15.40 Skidskytte, herrar jaktstart

Finländare: Tero Seppälä, Tuomas Harjula

Johannes Thingnes Bø tog karriärens 50:e seger i sprinten, men först säsongens andra. I jaktstarten kommer han igen att få kämpa om segern. Storebror Tarjei och säkert skjutande Sturla Holm Lægreid har ett ypperligt slagläge med bara 11, respektive 22 sekunder till Johannes Bø. Säkert skjutande Lægreid är ett stort hot mot Johannes Bøs seger.

Även Ponsiluoma, Dale och Hofer har chans att klättra upp till en pallplats ifall norrmännen mot förmodan lämnar sjörövar-ögonlappar kvar på skyttevallen. Men mycket tyder på att norrmännen liksom i sprinten far i väg med trippelseger, frågan är i vilken ordning de kommer i mål.

Tero Seppälä och Tuomas Harjula har alla möjligheter till att utvidga poängkontot i världscupen. Seppälä starta som 46:e med 2.09 till täten, men med bara 7 sekunder till de 40:e plats som skulle ge världscuppoäng. Harjula har i sin tur 24 sekunder till världscuppoäng.

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, herrarnas jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln