Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Otäck utkörning i Adelbodens storslalom för andra dagen i rad – Tommy Ford landade på huvudet strax före mål: "Det såg illa ut"

Från 2021
Uppdaterad 10.01.2021 23:06.
Otäck utkörning i herrarnas storslalom i Adelboden – Tommy Ford landade på huvudet - Spela upp på Arenan

Både fredagen och lördagen har bjudit på otäcka utkörningar i herrarnas storslalomlopp i Adelboden. I går tog norrmannen Lucas Braathens säsong slut efter en krasch – i dag fick Tommy Ford föras till sjukhus efter att han landat på huvudet strax före målgång.

Herrarnas alpina världscup besöker denna vecka Adelboden, där storslalom både på fredagen och på lördagen, samt slalom på söndagen, står på agendan.

Både fredagens och lördagens storslalomlopp har bjudit på farliga krascher. I dagens första åk i Schweiz drämde Tommy Ford kort före målgång in i en port, trillade på huvudet och gled in i skyddsnätet, samtidigt som han glidtacklade ett par funktionärer.

– Aj, aj, aj. Nu såg det illa ut. Han lämnar på en för sen linje och banan är inte i så bra skick på slutet, snön är mjuk där. Det såg tyvärr ut som att hans knä vreds, kommenterade Yles expert Marcus Sandell.

Tävlingen var länge pausad då Ford behandlades vid banan, amerikanen fördes sedan till sjukhus med helikopter. USA:s landslag rapporterade senare på Twitter att Ford ådragit sig lindriga huvud- och nackskador, samt att hans knä skulle undersökas ytterligare.

Samu Torsti avbröt sitt öppningsåk i Adelboden, precis som i gårdagens tävling. Segern i tävlingen gick till fransmannen Alexis Pinturault.

Se Fords olycka genom att klicka på artikelns huvudbild.

Också Braathen förlorade kontrollen på nästan samma ställe

I går tappade norrmannen Lucas Braathen balansen strax före mållinjen i det andra åket och flög in i mål med huvudet före.

20-åringen höll sig för vänstra knäet och fördes till sjukhus för behandling. Norska skidförbundet meddelade senare att operation väntar för Braathen, och att en tävlingspaus på sex till nio månader är aktuell.

Se Braathens krasch i går nedan.

Norrmannen Braathen föll farligt strax före mållinjen - Spela upp på Arenan

Resultat, storslalom:

1. Alexis Pinturault FRA 2.18,36
2. Filip Zubcic CRO +1,26
3. Loic Mellard SUI +1,65
4. Marco Odermatt SUI +1,67
5. Aleksandr Aamodt Kilde NOR +1,69

Artikeln uppdaterad med uppgifter om Fords skador söndagen den 10.1 klockan 7.28.

Diskussion om artikeln