Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Snabba vändningar att vänta i singelmixedstafetten i Oberhof

Från 2021
Uppdaterad 10.01.2021 15:20.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, singel mixedstafett (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Tre stafetter, tre olika segrare. Både mixedstafetten och singelmixedstafeten hade olika vinnare i varje lopp i fjol. I Oberhof åks i dag säsongens första mixedstafetter i världscupen i skidskytte. Dramatiska vändningar kommer inte att saknas i dagens tävlingar.

Klockan 15.35: Singelmixedstafett

Finland: Venla Lehtonen, Jaakko Ranta

Efter att ha fått VM-status har singelmixedstafetten börjat bli intressantare för nationerna. Stafetten introducerades för att även de mindre nationerna skulle kunna ställa upp i stafetter. Där har man lyckats för i stafetten ställer nu 27 nationer upp och de flesta med sina bästa åkare.

Norges duo är Tiril Echoff och Johannes Bø, Sveriges lag består av Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson, Frankrike har Julia Simon och Emilien Jaquelin, Italien valde Dorothea Wierer och Lukas Hofer, medan Ryssland ställer upp med Evgenija Pavlova och Matvej Eliseev. Det här antyder att vi har en högklassig stafett att se framemot.

Singelmixedstafetten bjuder garanterat på snabba vändningar och överraskande resultat. Snabbt skytte är i avgörande roll.

Den finländska duon i stafetten, Venla Lehtonen och Jaakko Ranta, får en tuff uppgift om de vill klämma sig in bland de femton främsta. Men båda är snabba skyttar och med felfria prestationer i skytte skall det vara helt möjligt att vara med i kampen bakom toppnationerna.

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, singel mixedstafett (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)