Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Dags för monsterbacken – fortsätter Markus Vuorela att överraska?

Från 2021
Uppdaterad 10.01.2021 16:17.
Programmet är inte längre tillgängligt
Tour de ski, finalbacken, herrar (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

En enda tävling återstår av årets Tour de Ski. Den mytomspunna klättringen upp för Alpe Cermis.

Kl. 16.35 Herrar 10 km masstart, fristil

Kommentator: Chriso Vuojärvi
Finland: 24 Markus Vuorela, 39 Lauri Lepistö, 48 Juho Mikkonen, 51 Verneri Suhonen

Det enda spänningsmomentet kring Aleksandr Bolsjunovs väg mot totalsegern är om han kommer att bli alla tiders mest överlägsna segrare. Bolsjunov har 3.22 till godo på tvåan Maurice Manificat inför avslutningen.

Den största segermarginalen på Touren genom tiderna är i Martin Johnsrud Sundbys namn. Norrmannen slog tvåan med 3.15,7 år 2016. Mycket möjligt att den ryska skidkungen slår det rekordet i dag.

Kampen om de övriga pallplaceringarna är desto tuffare. Manificat har tidigare år varit vass på den sista etappen – två gånger har han till och med noterats för den snabbaste etapptiden. Fransmannens främsta utmanare om andra platsen är kanske Denis Spitsov som är femma i totalen. Spitsovs egenskaper är som klippt och skurna för att klättra upp för monsterbacken.

Markus Vuorela är den stora blåvita sensationen på Touren. Vuorela har plockat världscuppoäng i sex tävlingar i svit och han har sett sylvass ut i Val di Fiemme.

Den 24-årige finländaren ligger på 20:e plats i sammandraget. Han har sex åkare framför sig inom en minut så i den bästa av världar kan han till och med kämpa om en plats bland 15 bästa.

Programmet är inte längre tillgängligt
Tour de ski, finalbacken, herrar (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)