Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lilla Crawley Town bjöd på skräll mot Premier League-motstånd – nu hoppas målskytten på match mot Manchester United i FA-cupen

Från 2021
Uppdaterad 10.01.2021 20:50.
Jordan Tunnicliffe firar ett mål
Bildtext Jordan Tunnicliffe (till vänster) gjorde det sista målet för Crawley Town mot Leeds.
Bild: AFP / Lehtikuva

Crawley Town är klart för den fjärde omgången i FA-cupen. Crawley som till vardags spelar på fjärde högsta nivå i England slog i dag ut Premier League-klubben Leeds. Den här segern är för alla fans, säger Jordan Tunnicliffe till BBC.

FA-cupen brukar emellanåt bjuda på ordentliga skrällar och i dag skedde det då League Two-klubben Crawley Town slog Leeds med 3–0.

Efter en mållös första halvlek gjorde Crawley Town två mål på tre minuter direkt efter paus och då 20 minuter återstod att spela fastställde Jordan Tunnicliffe slutresultatet.

– Alla gjorde i laget gjorde en fantastisk match och jag hade turen att bli en av målskyttarna. Den här segern är för alla fans som såg matchen hemma och inte kunde vara här.

– Det här betyder otroligt mycket, alla går igenom en tuff period just nu och vi ville bjuda på en show, säger Tunnicliffe enligt BBC.

Kan inte möta favoritklubben

Leeds ställde inte upp med sin bästa elva men hade ändå flera meriterade spelare på planen.

– Vi är verkligen besvikna och det här var inte det resultat vi ville ha. Vi tog matchen på allvar och ville vinna. Spelarna i Crawley gjorde sina livs matcher så grattis till dem, men jag kan inte förstå att det gick så här, säger Leeds mittfältare Ezgjan Alioski.

Den fjärde omgången lottas på måndag och Jordan Tunnicliffe hoppas på en ny match mot en Premier League-klubb.

– Jag är West Bromwich-supporter men de är utslagna, så kanske Manchester United på hemmaplan. Det lag som vi förlorade mot i ligacupen förra säsongen fick möta United och då var vi bedrövade, vi vill gärna få den chansen, säger han.

Premier League-klubbarna Chelsea och Manchester City gick inte på samma mina som Leeds. Chelsea slog ut Morecambe med 4–0 medan City vann över Birmingham City med 3–0.

Resultat, FA-cupen:

Barnsley – Tranmere Rovers 2–0

Bristol City – Portsmouth 2–1

Chelsea – Morecambe 4–0

Cheltenham Town – Mansfield Town 3–0

Crawley Town – Leeds United 3–0

Manchester City – Birmingham City 3–0

Marine – Tottenham 0–5

Diskussion om artikeln