Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tillfällig tradenomutbildning i Jakobstad får fortsättning – ska svara på traktens stora behov av arbetskraft

Från 2021
Campus Allegro i Jakobstad
Bildtext Tradenomutbildningen ska husera i Campus Allegro i Jakobstad.
Bild: YLE/Chanette Härus

Den tillfälliga tradenomutbildning som yrkeshögskolan Novia erbjudit i Jakobstad sedan hösten 2019 får en fortsättning. Utbildningen sägs svara mot det stora arbetskraftsbehov som finns i Jakobstadsregionen inom det företagsekonomiska området.

Utbildningen inleds vid Campus Allegro i Jakobstad hösten 2021, skriver Novia i ett pressmeddelande på måndagen.

Det är fråga om en andra omgång av den tillfälliga utbildningen, berättar Novias kommunikationschef Jenny Svartsjö för Yle Österbotten.

- Den första gruppen studerande som alltså inledde sina studier hösten 2019, får snart sin examen, säger Svartsjö.

Utbildningen har varit populär och därför väljer man att fortsätta samarbetet mellan Novia, kommunerna i Jakobstadsregionen och Ab Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia.

Syftet med att ge utbildningen en fortsättning är att stärka kompetensen i regionen och svara på det stora behov av arbetskraft som finns.

Utbildningen riktar sig enligt pressmeddelandet i första hand till personer som värdesätter möjligheterna till flexibla studier samtidigt som utbildningen är ett alternativ för dem som vill studera just i Jakobstad.

Tradenomer placerar sig bland annat inom ekonomiförvaltning, marknadsföring, inom olika planerings- och utvecklingsuppgifter samt inom export och import. Utbildningen ger också grundläggande färdigheter att verka som företagare.

Diskussion om artikeln