Hoppa till huvudinnehåll

Sport

F1-säsongens start skjuts fram med en vecka – Australiens GP-lopp flyttas till hösten

Från 2021
Uppdaterad 12.01.2021 10:43.
Formel 1-start
Bildtext Formel 1-seriens start kan komma att skjutas framåt.
Bild: FIA Pool Image for Editorial Use

På grund av coronaviruspandemin blev flera F1-lopp flyttade eller inhiberade under säsongen 2020, och samma visa fortsätter också säsongen 2021. Bland annat flyttas säsongens första lopp i Australien till november.

Formel 1-cirkusens öppningstävling säsongen 2021 skulle gå av stapeln i Australien den 21 mars, men på tisdagen kom bekräftelsen att den flyttas.

Enligt de nyaste uppgifterna kommer man i stället att köra i Melbourne den 21 november.

Det innebär att säsongsstarten sker en vecka senare än planerat, och att skådeplatsen nu är Bahrain – tidpunkten är den 28 mars.

F1-säsongens tredje deltävling skulle enligt den ursprungliga kalendern gå av stapeln i Shanghai den 11 april, men nu är det oklart om GP-loppet i Kina över huvud taget kommer att köras.

I och med att Australien flyttades och att Kinas öde är oklart kom italienska Imola in som ersättande tävling och ska enligt nuvarande planer köras den 18 april – som F1-säsongens andra lopp.

Var säsongens tredje F1-lopp körs är inte ännu bestämt, men det är inprickat till helgen i april-majskiftet.

I den nyaste uppdateringen av Formel 1-tävlingskalendern är datumen för Brasilien, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten (Abu Dhabi) flyttade.

Om alla lopp kan genomföras består tävlingskalendern i Formel 1 i år av 23 deltävlingar.

I fjol fanns 22 tävlingar inprickade i tävlingskalendern men till slut kördes bara 17 lopp, varav två i exempelvis Storbritannien och Bahrain.

Artikeln uppdaterad klockan 10:45 efter att F1 bekräftat förändringarna.