Hoppa till huvudinnehåll

Sport

San Jose Sharks anfallare Evander Kane i personlig konkurs – har skulder på nästan 30 miljoner US dollar

Från 2021
Evander Kane jonglerar med pucken.
Bildtext Evander Kane dras med ekonomiska problem.
Bild: All Over Press

Trots miljoninkomster har San Jose Sharks anfallare Evander Kane hamnat i ekonomiskt trångmål. Webbplatsen The Athletic vet berätta att han har skulder på nästan 30 miljoner US dollar.

Den 29-årige Evander Kane är inne på ett sjuårigt kontrakt som han skrev under år 2018 och som ger honom ungefär sju miljoner i inkomster årligen. Ändå har han sökt om personlig konkurs i en domstol i San Jose.

Enligt webbplatsen The Athletic har han skulder på 26,8 miljoner US dollar.

Under sin karriär har han håvat in över 50 miljoner dollar men vart pengarna försvunnit är oklart. Han uppges åtminstone ha skulder för 1,5 miljoner till ett casino.

Enligt konkursansökan kommer Kane eventuellt att missa hela säsongen 2021 på grund av att hans nyfödda barn har hälsoproblem. Det skulle förvärra Kanes finansiella situation eftersom han då skulle gå miste om stora löneinkomster.

Mycket poäng och mycket utvisningar

Kane inledde sin NHL-karriär säsongen 2009–2010 och har på 713 matcher noterats för poängen 242+215=457. Hans poängmässigt bästa säsong var 2011–2012 då han i Winnipeg Jets stod för 30+27=57 poäng.

De fem senaste säsongerna har han gjort minst 20 mål. Noterbart är att han också trivs i utvisningsbåset: totalt har han fått 946 utvisningsminuter och de två senaste säsongerna har han "vunnit" utvisningsligan.

Till saken hör att Kanes far Perry var en amatörboxare och gav sin son namnet Evander efter en viss Evander Holyfield.

I somras var Kane i rubrikerna när han och sex andra hockeyspelare startade alliansen The Hockey Diversity Alliance (HDA) vars mål är att få bukt med rasism och intolerans i ishockeyn.

Men Kane har också fått kritik för sina förehavanden, bland annat genom att posera i bilder med stora sedelbuntar.

Diskussion om artikeln