Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finlands hockeybas vill att Lettland ska arrangera hela VM – Fasel vidhåller att man ska följa ursprungliga planen

Från 2021
Lejonen firar VM-guld.
Bild: imago images / ActionPictures / All Over Press

René Fasel dementerar att IIHF ska flytta VM från Belarus. Vårt första alternativ är fortfarande att arrangera VM i Minsk och Riga, säger han samtidigt som man från finländskt håll hoppas på att Lettland blir ensam arrangör.

Kalervo Kummola har antytt att VM kommer att flyttas från Belarus, och att IIHF:s ordförande René Fasel också skulle vara redo att ändra åsikt.

Men så verkar inte vara fallet. Fasel säger på IIHF:s webbplats att man jobbar vidare med ett mästerskap i Lettland och Belarus.

”Vårt första alternativ är fortfarande att arrangera VM i Minsk och Riga. Det finns inga andra alternativ som övervägs. Det är vårt ansvar att samla in information så att förbundet kan fatta det bästa beslutet”, säger han och fortsätter:

”Detta inkluderar också andra länder som kan arrangera mästerskapet. Vi har fått förslag från Danmark och vi diskuterar också med Slovakien.”

Finland lär inte anmäla intresse

Harri Nummela, ordförande i Finlands ishockeyförbund, hoppas att hela mästerskapet ska arrangeras i Lettland.

– Det skulle vara det mest troliga alternativet, att hela VM med gruppspel och slutspel arrangeras i Lettland. Det skulle också vara vettigt för att minska på resandet eftersom virussituationen fortfarande är utmanande, säger Nummela till Yle Urheilu.

Finland ska arrangera VM 2022, men enligt Nummela är det inte troligt att man skulle rycka in som ersättare i vår.

– Vi skulle ha större förutsättningar än genomsnittet att bli värdland, men det finns stora frågetecken kring ekonomin. Det är mycket möjligt att VM spelas inför tomma läkare och att man inte kan sälja biljetter, säger han.

Den 27 januari ska IIHF ha ett möte och fatta beslut om var VM arrangeras.

Diskussion om artikeln