Hoppa till huvudinnehåll

Abimix

Öva till studentskrivningarna med Abimix!

Från 2021
Dator och pepptavla
Bild: Emma Matthews Digital Content Production

Du har väl inte missat att du kan öva till studentskrivningarna med hjälp av gamla studentprov i nästan alla ämnen på Abimix?

I Abimix övningsverktyg finns övningsversioner av tidigare studentprov i de allra flesta ämnena. Du kan alltså öva dig med riktiga, gamla studentprov, som vi har lagt upp i ett praktiskt övningsformat.

Bekanta dig med proven, svara på frågorna och kontrollera dina svar - behändigt och effektivt i ett och samma verktyg.

Redan nu finns hundratals övningsprov i verktyget och fler laddas upp kontinuerligt, också nya digitala prov med tillhörande material och ljud.

Så fungerar övningsverktyget:

Välj ett ämne som du vill öva på. Du kan avgränsa din sökning i sökrutorna och till exempel välja att se enbart digitala prov eller hörförståelser.

Välj ett prov och börja öva! Här kommer du till övningsverktyget.

Flervalsfrågor och fyll i-frågor kan du kontrollera enkelt och automatiskt. I andra uppgifter kan du jämföra dina svar med Studentexamensnämndens riktlinjer för goda svar.

Du kan välja att fylla i så många eller få uppgifter som du vill och hoppa fritt mellan uppgifterna. Om du är inloggad med Yle Konto kan du spara dina svar och fortsätta öva från samma ställe senare.

Fördjupa dig i ett ämne, få variation i läsningen eller kolla hur mycket du redan kan och vad du ännu behöver öva på!

Fler tips för studier, studiemotivation och studieteknik hittar du på Abimix - liksom vår bank med uppladdade, gamla studentprov och svar.

Diskussion om artikeln