Veckoslutsläsning: Träning som terapi kostade Stefanie Hagelstam hälsan och fyra andra lästips
God lördagskväll! Här kommer lite kvällsläsning.
Träning som terapi kostade Stefanie Hagelstam hälsan – utmattningen gav lärdomar för livet
Stefanie Hagelstam flydde sina rädslor och sorgen efter mammas död till crossfitgymmet. Utan att ha förståelse för återhämtningens betydelse brände hon ut sig tills hon inte längre kom upp ur sängen.
Månaderna gick, men hon orkade fortfarande inte med någonting. Hennes kropp hade sagt upp kontraktet och ville inte samarbeta längre.
Ny lag kräver smartare reglering av inomhusvärmen i våra hus
Nu ska våra hus bli ännu energisnålare. Och det krävs att fastighetsägaren tar ansvar för att systemen blir självreglerande i nya hus.
Enligt Miljöministeriets förordning som trädde i kraft den 1 januari ska det i nya hus och hus som renoveras installeras självreglerande anordningar som reglerar värmen i inomhusluft och vattenburna värmesystem.
Kampen om flygvapnets nya jaktplan avgörs under våren – dyrbara vapensystem en stötesten för tillverkarna
Under de närmaste månaderna avgörs tävlingen om flygvapnets nya jaktplan. Försvarsmakten väntas inom januari månad be om de slutgiltiga offerterna av de fem konkurrerande plantillverkarna.
Regeringen väntas ge klartecken inom ett par veckor.
Mannen som är misstänkt för morden på Viking Sally hotade 2015 sitt ex: "Jo jeg er morder og kan bevise det"
Den danska man som är åtalad för mord på passagerarfartyget Viking Sally har efter händelserna 1987 gjort sig skyldig till flera allvarliga brott. Han har också för flera personer berättat att han har dödat människor.
Någon dödade i juli 1987 tysken Klaus Schelkle och skadade svårt hans flickvän Bettina Taxis på passagerarfärjan Viking Sallys däck. Den danska mannen har i flera tiotals år ansetts vara huvudvittne, men 2016 började polisen misstänka honom för brottet.
Hemmajobb tömmer delvis kontor: “Distansarbetet är här för att stanna”
Vårvintern medförde en snabb omställning till distansarbete för många branscher. Digitala lösningar med virtuella möten och hemmakontor blev vardag för många arbetstagare. När pandemin ebbar ut, kommer många arbetsgivare att fortsätta med distanslösningar då fördelarna utkristalliserats.
- Förra året visade att arbetet kan skötas jättesmidigt på distans - och det sparar tid då man inte måste resa till arbetsplatsen eller möten, säger Paula Erkkilä som är direktör på Österbottens handelskammare.