Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nico Rönnberg i huvudrollen när BK-46 slog ÅIFK – stjärnan gjorde 13 mål i hemmahallen

Från 2021
Uppdaterad 17.01.2021 12:52.
Programmet är inte längre tillgängligt

Nico Rönnberg var i fokus i lördagens FM-ligamatch i handboll i Karis idrottshall. Han gjorde 13 mål när hans BK-46 besegrade Åbo IFK.

Slutresultatet blev 38–26 (18–11).

Karislaget BK-46 hade besegrat samma Åbo IFK i onsdags (13.1) i finska cupen med klara siffror, 44–27. Nu stod seriepoäng på spel och hemmalaget visade på nytt var skåpet ska stå.

Nico Rönnberg var förstås i huvudrollen i sin återkomst i BK-tröjan. Det har gått tio år sedan han senast spelat en ligamatch i den rödvitrandiga speltröjan i Karis idrottshall.

Förutom att han gjorde 13 spelmål i matchen spelade han fram sina lagkamrater flera gånger och gjorde det ofta efter finurliga finter. Rönnberg slet också i försvaret och tillsammans med Robin Sjöman gjorde han tillvaron tuff för ÅIFK:s linjespelare Oscar Berglund.

– Vi spelade bra som ett lag och visst är jag helt nöjd med min insats i dag.

– Visserligen gjorde jag ett par misstag och eftersom jag är något av en perfektionist så harmar det en aning. Men helheten var bra, säger Rönnberg.

Synd med tomma läktare

Gästernas lagkapten Andreas Nyström säger att BK-46 har ett bra lag.

– BK har ju två av de bästa anfallsspelarna i den här ligan, Jac Karlsson och Nico Rönnberg. BK har också bra rörlighet i laget, säger Nyström.

BK:s Nico Rönnberg kör förbi ÅIFK:s Isak Lehvonen.
Bildtext BK:s Nico Rönnberg kör förbi ÅIFK:s Isak Lehvonen.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Karislaget lider mycket av att coronarestriktionerna gör att ligamatcherna i handboll spelas inför tomma läktare. Nico Rönnbergs comeback i hemmahallen skulle troligtvis ha fyllt läktarna till sista plats om det bara hade varit möjligt.

– Det är klart att det är synd att vi inte får ha publik på matcherna, men den här pandemin är en allvarlig sak och det är klart att vi måste klara oss ur den, säger Rönnberg och hoppas att publiken får vara på plats då slutspelsmatcherna kör i gång.

– Jag tror att vi tillsammans med Dicken och Cocks och varför inte också Grankulla kommer att fajtas om guldmedaljen, säger han.

Målvakter blixtrade till

Unge Jonathan Ekman spelade piggt i hemmalaget och visade att han definitivt håller på att ta en plats i laget. Jac Karlsson ledde sitt lag utomordentligt på sin spelledarposition. Också målvakten Mikael Heinonen stod för en stabil insats och lyckades också med konststycket att göra två mål i matchen.

ÅIFK-keepern Aku Kuusisto hörde till de duktigaste spelarna i sitt lag. Isak Lehvonen på kanten och Valter Georgs spelade fördomsfritt.

Magnus Roth och Niko Tillan dömde matchen.

BK har två matcher kvar att spela i grundserien. Lördagen den 23 januari blir det derby mot Sjundeå IF. När bortamatchen mot HIFK ska spelas är oklart. Däremot torde det vara klart att semifinalen i finska cupen mot HIFK spelas i Karis den 27 januari.

För Åbo IFK återstår en match i grundserien. Den går mot HIFK i Samppalinna bollhall i Åbo den 22 januari.

BK är trea i serietabellen som finns på Yles text-tv sidan 260. Åbo IFK är sjua.

Handboll, FM-ligan:

BK-46–ÅIFK 38–26 (18–11)

Målgörarna:

BK-46: Nico Rönnberg 13, Linus Lindberg 4, Jac Karlsson 1+3, Nicholas Mavrostomos 3, Stefan Trpchevski 2, Sebastian Säkkinen 0+2, Mikael Heinonen 2, Jonathan Ekman 2, Kenneth Dahlberg 2, Robin Sjöman 1, Linus Sjöman 1, Jonathan Roos 1, Albert Lindholm 1.

ÅIFK: Peik Sjöblom 6, Andreas Nyström 3+2, Isak Lehvonen 5, Valter Georgs 4, Elias Nyman 3, Oscar Berglund 2, Thomas Hollfast 1.

Nico Rönnberg och Andreas Nyström kommenterar matchen BK-46 - ÅIFK

8:56

Diskussion om artikeln