Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Pukkis Norwich dundrar vidare mot comeback i Premier League – finländaren skadade sig på fredagens träning och saknades i laget

Från 2021
Uppdaterad 16.01.2021 21:36.
Teemu Pukki blir intervjuad.
Bildtext Teemu Pukki har gjort elva mål och är Norwichs bästa målskytt den här säsongen, men på lördagen klarade sig laget utmärkt utan finländaren.
Bild: imago images/Pro Sports Images/ All Over Press

En sen skadekänning stoppade Teemu Pukki från spel i helgens Championship-omgång. För Norwich spelade det ingen roll. Serieledaren avgjorde i första halvlek och är tre poäng närmare uppflyttning.

I förhandssnacket till Norwichs bortamatch mot Cardiff City figurerade inte Teemu Pukki på skadelistan.

När laguppställningarna till matchen kom fanns Pukki inte med. Enligt de lokala tidningarna i Norwich tvingades finländaren kasta in handduken tätt inpå matchen på grund av skada.

Enligt klubbens officiella uppgifter ska Pukki ha problem i sidan i revbenstrakten och han ska ha fått problem under fredagens träning. Lokal press skriver att Pukki stod över som en säkerhetsåtgärd och hans frånvaro ska inte bli för långvarig.

Dessutom saknade Norwich några spelare på grund av coronakarantän mot Cardiff. Det betydde bland annat att unge målvakten Daniel Barden fick fortsätta mellan stolparna.

"Märklig skada"

Barden tvingades släppa in ett mål, men Grant Hanleys och Todd Cantwells mål i första halvlek säkrade tre nya poäng för Norwich.

– Flera nyckelspelare är skadade. Det är en märklig skada på Teemu Pukki, men att sen komma till en svår bortamatch mot Cardiff och leverera en sån första halvlek är otroligt bra, säger tränaren Daniel Farke på klubbens webbplats.

Enligt Farke har Norwich haft totalt nio coronafall i truppen och dessutom förkylningar. Med det som bakgrund var han riktigt nöjd efter 2–1-segern.

– Det var nära perfekt spel i första halvlek. Vi spelade så bra och kunde ha lett med tre eller fyra mål.

Uppe på femtio poäng

Vinsten i Cardiff ger Norwich en ny skjuts framåt i jakten på en återkomst till Premier League.

Norwich är uppe på femtio poäng och leder Championship när serien är ungefär halvvägs. Tabelltvåan Swansea är sju poäng efter, men har en match mindre spelad.

Med tanke på att de två första i Championship går upp direkt var lördagen riktigt lyckad för Norwich. Trean Bournemouth föll mot Luton och ligger åtta poäng efter Norwich.

Sent mål räddade Chelsea

I Premier League tog West Bromwich en viktig seger i kampen mot att tvingas ta hissen ner en division i vår. Albions slog Wolverhampton med 3–2 – nykomlingens blott andra seger för säsongen.

West Bromwich ligger fortfarande näst sist, men kapade några poäng i jakten på säker mark under fötterna.

Mason Mount gav i sin tur Chelsea anledning att pusta ut lite. Han satte enda målet när det blev seger i derbyt mot Fulham. Chelseas form är svag och laget hade bara vunnit en av sina sex senaste ligamatcher före mötet med Fulham.

Trots en match mer spelad är Chelsea sju poäng efter tabellettan Manchester United. United möter tvåan Liverpool på söndag.

Fotboll, Premier League:

Wolverhampton–West Bromwich 2–3
Leeds–Brighton 0–1
West Ham–Burnley 1–0
Fulham–Chelsea 0–1

Diskussion om artikeln