Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Gustaf Backaliden byter IFK Mariehamn till SJK – "Viktig för oss på grund av hans mångsidighet"

Från 2021
Uppdaterad 18.01.2021 10:54.
Gustaf Backaliden spelar för IFK Mariehamn.
Bildtext Gustav Backaliden från Mariehamn till Seinäjoki
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Den svenske mittfältaren Gustaf Backaliden som spelat för IFK Mariehamn under de senaste säsongerna byter till SJK i fotbollsligan. Kontraktet mellan Backaliden och SJK är ettårigt.

Backaliden har anslutit sig till SJK efter en coronakarantän.

Den 23-årige Backaliden är en mångsidig mittfältare som kan användas i olika positioner. I IFK Mariehamn har han främst använts som innermittfältare, men han kan också spela såväl i anfall som i försvar.

– Gustaf var för oss en viktig pusselbit på transfermarknaden på grund av hans mångsidighet. Jag ser honom främst i mitten eftersom han är dynamisk och bra på att vända spelet. Men för en tränare är en sådan spelare som man under matchen kan placera vart som helst en mycket viktig spelare, säger tränaren Jani Honkavaara på klubbens webbplats.

Backaliden inledde sin karriär i lägre serier i Malmö. IFK Mariehamn såg potential i honom och Backaliden spelade sammanlagt 42 ligamatcher för IFK. Han noterades för fem mål och två assist under sin sejour i IFK.

– Ligan är bekant, och därmed också SJK. Jag har spelat här i Seinäjoki mot SJK tidigare, och här råder en verkligt god stämning.

– Som fotbollsspelare vill jag alltid vinna matcher och uppnå någonting, och trots att jag har goda minnen från min tid i Mariehamn tyckte jag att jag ville ha något nytt till min karriär, säger Backaliden.

Källa: SJK:s webbplats

Diskussion om artikeln