Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Man dömd för bedrägeri: Lovade beställa varor på nätet, men tog pengarna utan att leverera cykel, gymnasieböcker eller barnfilmer

Från 2021
En fot som trampar en cykel över grus och cykelns skugga är enorm på grusplanen.
Bildtext En cykel hörde till det som en man lovade köpa på nätet åt en annan person, men han tog pengarna och levererade aldrig någon cykel.
Bild: Agneta Gestrin / Yle

En man född 1980 har dömts till sju månader villkorligt fängelse för 24 fall av bedrägeri. De flesta av fallen skedde i Lojo.

Mannen hade från juli till september 2017 fått 24 personer att tro att han skulle beställa varor på nätet åt dem. Personerna betalade in summor från 40 till 250 euro på mannens bankkonto.

De beställde bland annat olika tekniska apparater, barnfilmer, en cykel, trädgårdsredskap och gymnasieböcker.

De fick aldrig sina varor och mannen hade aldrig för avsikt att betala tillbaka pengarna. Han lyckades lura åt sig drygt 3 000 euro.

Bedrägerier sedan 2014

Västra Nylands tingsrätt har dömt mannen till sju månader villkorligt fängelse. 22 brott begicks i Lojo, de övriga två på andra håll i Finland.

Mannen har tidigare begått samma sorts brott. Han dömdes till ett år och två månader villkorligt fängelsestraff för 124 fall av bedrägeri mellan 2014 och 2016. År 2019 dömdes han till 70 dagar villkorligt fängelse för två fall av bedrägeri.