Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ekenäs IF värvar två unga spelare – laget i herrettan har kontrakt med 15 spelare för säsongen 2021

Från 2021
Porträttbild på Alexander Forsström och Oliver Pettersson.
Bildtext Alexander Forsström och Oliver Pettersson är spelklara för Ekenäs IF.
Bild: Peter Haglund / Ekenäs IF

Ekenäs IF har skrivit kontrakt med två spelare från Esbo. Mittbacken Oliver Pettersson och mittfältsspelaren Alexander Forsström är klara för laget som spelar i herrarnas division 1 i fotboll.

Oliver Petterssons kontrakt gäller för två säsonger. Han är 17 år gammal och spelar helst som mittback.

Pettersson kommer närmast från division 2-klubben Espoon Palloseura.

"Jag är helt säker på att EIF är en bra klubb med tanke på min egen utveckling. När EIF frågade om jag ville stanna två år så tänkte jag, varför inte", säger Pettersson i ett pressmeddelande från EIF.

Han har varit med redan en vecka och tränat med laget och gillar EIF:s katalanska tränarduo, Guillem Santesmases och Ruben Maya Perez.

"Jättebra tränare"

Pettersson hör till landslagstruppen för under 19-åringar. Han har tidigare spelat för Esboklubben FC Honka, men gick som B-junior till EPS.

"Båda är jättebra. Deras upplägg passar mig och båda vet vad de sysslar med", säger Pettersson.

Alexander Forsström, 20 år, har också spelat i division 2 i FC Espoo. Han säger att han hört endast positiva saker om Ekenäs IF.

"Klubben har en bra organisation och tar bra hand om spelarna, ser till att utvecklingen hela tiden går åt rätt håll. Jag tror att EIF är bra för min egen utveckling", säger Forsström.

EIF har nu 15 kontraktsspelare i sitt lag som inleder sin sjunde säsong i division 1 i sommar. EIF spelar sin första tävlingsmatch för säsongen då gruppspelet i finska cupen kör i gång lördagen 6 .2 då EIF möter TPS från Åbo.