Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK har hittat Nikolai Alhos ersättare – schweizare med Serie A-erfarenhet ansluter till klubben

Från 2021
Joel Untersee håller i en fotboll.
Bildtext Joel Untersee i Zürichs tröja år 2019.
Bild: imago/Geisser/ All Over Press

Det ser ut som att det är Joel Untersee som ska fylla Nikolai Alhos skor på högerbacksplatsen i HJK. Den 26-årige schweizaren har spenderat största delen av sin proffskarriär i hemlandets högstaliga och italienska Serie B.

Landslagsförsvararen Nikolai Alho lämnade HJK på fri transfer efter den gångna säsongen. Högerbacken skrev på för ungerska MTK Budapest.

Hans ersättare i Helsingforsklubben heter Joel Untersee. Han är född i Sydafrika, men har representerat Schweiz på juniorlandslagsnivå.

– Joel är i en bra ålder ålder, och har fina kvaliteter ur tekniska och taktiska perspektiv. Han kan spela på båda sidorna och är ett balanserande alternativ till backlinjen, kommenterar HJK:s sportchef Miika Takkula på klubbens webbplats.

Untersee, 26, har spelat över 50 matcher i den schweiziska högstaligan, med klubbadresserna Vaduz, FC Zürich och FC Lugano. Den sistnämnda klubben representerade han förra säsongen, då han spelade endast en match.

Därtill har ytterbacken spelat drygt 50 matcher i den italienska andraligan Serie B, för Brescia och Empoli. Säsongen 2018/19 blev det också tre stycken Serie A-matcher i Empolis tröja för Untersee.

Schweizaren har tillhört Juventus akademi. Hans kontrakt med HJK gäller för nästa säsong.

Diskussion om artikeln