Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Albion Ademi har gjort sitt på Åland – blir klubbkamrat med Rasmus Schüller och ger dessutom IFK Mariehamn klirr i kassan

Från 2021
Albion Ademi.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Efter en succésäsong i IFK Mariehamn har Albion Ademi nu lämnat fredens öar. Den nya klubbadressen: Djurgården i Sverige.

Ademi stod för fjorton mål och tre assist under säsongen 2020 i grönvitt. I september använde IFK Mariehamn optionen för ytterligare ett år i klubben, men klubbchefen Peter Matsson stack inte under stol med att Ademi knappast skulle stanna.

I stället var meningen att få ekonomisk kompensation för flytten, och så är också fallet. Allsvenska Djurgården meddelade på torsdagen att de värvat mittfältaren.

”Sportsligt betyder Ademis försäljning att IFK tappar en stark offensiv kraft men ekonomiskt är det viktigt för klubben att också kunna vara med och förädla fram spelare som under sin tid i IFK Mariehamn kan utvecklas så att de köps upp av klubbar från utlandet”, skriver IFK i ett pressmeddelande.

Det står inte klart exakt hur mycket Djurgården betalade för Ademis tjänster.

Ademi tackar IFK för året i Mariehamn.

”Allt har varit mycket bra och jag har utvecklats mycket som person och fotbollsspelare, vilket jag kommer att ha stor hjälp av i framtiden”, säger han i pressmeddelandet.

Svår att ersätta

I Djurgården kommer Ademi att bli klubbkamrat med Rasmus Schüller. Schüller gick likaså över till Djurgården efter en säsong i den inhemska fotbollsligan 2020.

Enligt Peter Mattsson kommer det självfallet att bli svårt att ersätta Ademi i truppen.

”Men en dag som denna skall vi vara glada och stolta över att vi kunnat vara med och hjälpa honom vidare i karriären och att vi kan få en ekonomisk kompensation för det som gör att vi kan fortsätta utveckla vår egen verksamhet”, säger Mattsson och tillägger:

”Det har varit stort intresse kring Albion och det var fantastiskt att han kunde bidra så mycket till laget 2020 och att vi på det sättet fått vara med om att hjälpa honom utvecklas och gå vidare i sin karriär samtidigt som det skapar bättre ekonomiska förutsättningar för IFK Mariehamns framtid.”

Diskussion om artikeln