Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Patrik Laine till Columbus? NHL-insiders: Jarmo Kekäläinen redo att släppa Pierre-Luc Dubois – Winnipeg har stått för det bästa budet

Från 2021
Pierre-Luc Dubois mot Patrik Laine i en spelaraffär?
Bildtext Pierre-Luc Dubois mot Patrik Laine i en spelaraffär?
Bild: All Over Press / Lehtikuva

Mycket tyder på att Columbus stjärna Pierre-Luc Dubois har gjort sitt i klubben. Insatsen mot Tampa Bay på torsdagen var den sista droppen och nu är klubbchefen Jarmo Kekäläinen beredd att agera. Enligt nordamerikanska källor ligger Winnipeg bäst till i budgivningen och i så fall skulle Patrik Laine gå åt motsatt håll.

Inför säsongen tecknade den 22-årige anfallaren Pierre-Luc Dubois på en tvåårig förlängning med Columbus, men i samma veva bad han om en transfer till en annan klubb.

Enligt Dubois egna förklaring är han ute efter "en större scen", men under de senaste veckorna har envisa rykten gjort gällande att orsaken till transferbegäran skulle vara en iskall relation med tränaren John Tortorella.

I torsdags fick Dubois nöja sig med att nöta bänk mot Tampa Bay. Efter några loja byten i inledningen av matchen fick Dubois se resten av matchen från avbytarbåset och istiden landade på under fyra minuter.

Många tunga NHL-insiders rapporterar nu om att en stor spelaffär är på gång.

"Winnipegs erbjudande innehåller Patrik Laine"

Enligt Sportsnets Elliotte Friedman ligger Winnipegs erbjudande bäst till, men även Anaheim, Calgary och Montreal ska fortfarande vara med i spelet.

– Enligt flera källor innehåller Winnipegs erbjudande två spelare som har bett om en transfer: Patrik Laine och Jack Roslovic, skriver Friedman.

Patrik Laine, Pierre-Luc Dubois och Auston Matthews efter draften 2016.
Bildtext Sommaren 2016 reserverades Patrik Laine (Winnipeg) som tvåa och Pierre-Luc Dubois (Columbus) som trea i NHL-draften.
Bild: John Crouch/Icon Sportswire/All Over Press

Det har under en längre tid spekulerats i att Laine inte är nöjd med sin tillvaro i Winnipeg, där han inte fått en så stor roll som han önskat.

Laines klubbkamrat Jack Roslovic är i sin tur utan kontrakt och kunde även ur ett marknadsföringsperspektiv intressera Columbus. Han är nämligen den enda tongivande NHL-spelaren som är född i staden.

"Anaheim har höjt sitt bud"

Förutom Friedman uppger även Sportsnets Chris Johnston att Winnipeg ska ha stått för det bästa budet.

– Columbus fortsätter ändå att testa marknaden för att se om de kan få ett ännu bättre bud. Jarmo Kekäläinen har bett om en hel del av klubbarna som fortfarande är med i spelet, skriver Johnston.

Budgivningen förväntas fortsätta på lördag.

– Anaheim sägs ha höjt sitt bud, uppger Friedman

Friedman konstaterar även att Calgary, samt en del icke namngivna klubbar, fortsätter jaga Dubois. TSN:s Pierre LeBruns uppger i sin tur att det nu handlar om Anaheim, Montreal och Winnipeg.

Kotkaniemi har nämnts

Den franskspråkige kanadensaren Dubois har envist kopplats ihop med Montreal, som har två lovande centrar i Nick Suzuki och Jesperi Kotkaniemi. Enligt Friedman ska Montreal ändå inte vara intresserat av att släppa Suzuki.

Columbus insider Aaron Portzline rapporterar att Dubois inte kommer att spela i lördagens match mot Tampa Bay.

– Om han fortfarande är en Columbusspelare så kommer han inte att vara uttagen.

I matchen mot Tampa Bay var Max Domi, Alexandre Texier och Riley Nash lagets övriga centrar. Nyförvärvet Mikko Koivu har ännu inte säsongsdebuterat på grund av coronarelaterade orsaker, men tränade på fredagen med laget.

Patrik Laine imponerar, Pierre-Luc Dubois frustrerar – hur hanterar man sitt missnöje på isen?

27:58

Diskussion om artikeln