Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blytung förlust för Pelicans – FM-ligans överlägsna poängligaledare Ryan Lasch lämnar klubben

Från 2021
Ryan Lasch i Pelicans tröja.
Bildtext Ryan Lasch gjorde succé i Pelicans.
Bild: Tomi Natri /All Over Press

Hockeyspelaren Ryan Lasch har gjort storsuccé i Pelicans och toppar poängligan med tio poängs marginal. Nu tackar han för sig och väljer att avsluta säsongen i schweiziska Zürich.

Ryan Lasch har varit en av de bättre anfallarna i Europa under de senaste åren. Det har bland annat blivit fem säsonger i svenska Frölunda, där han har snittat över en poäng per match och vunnit SHL:s poängliga två gånger.

Den här säsongen inledde Lasch i Pelicans. Redan tidigt stod det klart att amerikanen knappast avslutar säsongen i Lahtis.

– I somras hade jag inte trott att vi hade haft någon möjlighet att värva Lasch. I början av säsongen hade jag inte trott att han skulle spela för oss i slutet av januari. Vi är glada över att vi fick njuta av en superstjärna som Lasch så här länge, säger Pelicans sportchef Janne Laukkanen på klubbens webbplats.

"Vi ville behålla honom"

Lasch har nu kritat på för Zürich i Schweiz.

– Vi ville behålla honom och förde diskussioner, men det fanns inga realistiska chanser att få honom att stanna, uppger Laukkanen.

Pelicans, som är tvåa i serietabellen, har tidigare tappat NHL-lånen Julius Honka (Dallas), Oskari Laaksonen (Buffalo), Otto Somppi (Tampa Bay) och Jesse Ylönen (Montreal).

Lasch toppar poängligan i överlägsen stil före Arttu Ruotsalainen som fortfarande är tvåa, trots att han lämnat Ilves för spel i NHL-klubben Buffalo.

FM-ligans poängliga:

  1. Ryan Lasch (Pelicans) 26. 10 + 27 = 37
  2. Arttu Ruotsalainen (Ilves) 19. 16 + 11 = 27
  3. Hannes Björninen (Pelicans) 26. 8 + 18 = 26
  4. Eemeli Suomi (Ilves) 25. 6 + 20 = 26
  5. Daniel Audette (Lukko) 26. 7 + 17 = 24

Diskussion om artikeln