Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland lyckades inte upprepa förra veckans bedrift – Herola och Hirvonen minuten efter segrande Norge

Från 2021
Uppdaterad 23.01.2021 17:09.
Herola växlar över till Hirvonen.
Bildtext Herola och Hirvonen slutade på sjunde plats i lagsprinten.
Bild: Lehtikuva

Det blev ingen ny pallplacering för Ilkka Herola och Eero Hirvonen när det tävlades i lagsprint i Lahtis. Den blåvita duon i nordisk kombination klarade inte av att täppa till lucka som uppstod efter backmomentet. Norge gjorde en stark insats i skidmomentet och knep segern.

För en vecka sedan gjorde Ilkka Herola och Eero Hirvonen en stark insats i lagsprinten i Val di Fiemme och knep tredjeplatsen efter en spurtstrid.

När samma tävling stod på programmet i Lahtis i dag blev det inte en lika framskjuten placering. Herola och Hirvonen misslyckades i backmomentet och låg en minut och nio sekunder bakom täten när åkarna gav sig ut i skidspåret.

Trots att den blåvita duon är starka skidåkare så var avståndet upp till topplagen för stort. Herola och Hirvonen klättrade en placering och slutade på sjunde plats.

– Det finns inte speciellt många positiva känslor efter den här tävlingen. Det var ett dåligt genrep inför VM, sammanfattade Hirvonen tävlingen för Yle.

Stark upphämtning av Norge

I täten startade Tysklands första och andra lag, Österrike och Japan i princip samtidigt och de fyra lagen höll ihop i några etapper. Österrike och Japan föll sedan bort och det tyska andralaget fick också släppa då tre etapper återstod.

Norges första lag med Jørgen Graabak och Jarl Magnus Riiber jagade i sin tur ikapp en halvminut på täten och på den sista etappen gjorde man upp om segern mot Tyskland 1.

Riiber avgjorde sedan tävlingen på ankaretappen och slog Tysklands Vinzenz Geiger med en dryg sekund. Japan slutade på tredje plats.

Resultat, lagsprint:

1. Norge 1 28.25,2
(Jørgen Graabak, Jarl Magnus Riiber)
2. Tyskland 1 +0,8
(Fabian Riessle, Vinzenz Geiger)
3. Japan 1 +2,5
(Ryota Yamamoto, Akito Watabe)
4. Tyskland 2 +12,0
5. Norge 2 +13,3
6. Österrike 1 +25,9
7. Finland 1
(Ilkka Herola, Eero Hirvonen)
--------------
10. Finland 2 +1.59,6
(Otto Niittykoski, Arttu Mäkiaho)

Diskussion om artikeln