Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kevin Lankinen stabil i målet när Chicago tog ny seger – schweiziske rookien Pius Suter gjorde karriärens första hattrick

Från 2021
Kevin Lankinen räddar en puck men klubban.
Bildtext Kevin Lankinen räddade 25 skott när Chicago besegrade Detroit.
Bild: AFP / Lehtikuva

Kevin Lankinen kan se tillbaka på en lyckad helg. Två matcher mot Detroit Red Wings gav två segrar för Chicago Blackhawks och Lankinen. I kvällens match släppte Lankinen in två puckar i boxplay.

Inför säsongen sa Kevin Lankinen att han vill bli Chicagos förstaval i målet men i de första omgångarna fick han ingen plats i truppen och i stället var det Malcolm Subban och Collin Delia som spelade.

Men i mitten av den här veckan kom den efterlängtade debuten och under natten till lördag knep han sin första seger i NHL då Chicago slog Detroit Red Wings.

Lankinen fick också förtroendet i kvällens returmatch mot Detroit och var stabil i målet. Han gjorde några svettiga räddningar och tvingades bara kapitulera två gånger. Detroits båda mål gjordes av Tyler Bertuzzi i powerplay.

Totalt blev det 25 räddningar för Lankinen i matchen som Chicago vann med 6–2.

I anfallsväg var det den schweiziske rookien Pius Suter som imponerade för Chicago. Suter hade bara stått för en passningspoäng i de fem första matcherna men nu slog han till med tre mål.

Suter gjorde 1–0 och 2–0 för Chicago i den första perioden och fullbordade sitt första hattrick då han satte 5–2 i mitten av den sista perioden.

– Det känns bättre för varje match som spelas och det var skönt att få göra det första målet. Det första samtalet efter den här matchen går nog till föräldrarna eller flickvännen, säger Suter efter matchen i Viaplays sändning.

Resultat:

Chicago – Detroit 2–6
CHI: Kevin Lankinen 25/27 räddningar
DET: Valtteri Filppula 0+0, -2, 17:52

Diskussion om artikeln