Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Joel Pohjanpalo är tillbaka efter vristskadan – tränaren lovar en jokerroll i lördagens match: "Allt har sett bra ut"

Från 2021
Joel Pohjanpalo bär på en bollkasse.
Bildtext Joel Pohjanpalo återvände förra veckan till Union Berlins träningar efter sin vristskada.
Bild: imago images/Matthias Koch/ All Over Press

Landslagsanfallaren Joel Pohjanpalo ser ut att snart vara tillgänglig för spel i Bundesliga igen. Union Berlin-spelaren har återhämtat sig väl från sin vristoperation och har kunnat delta på lagträningar. ”Han blir en klassisk joker för oss på lördag”, menar tränaren Urs Fischer.

26-årige Joel Pohjanpalo har varit ytterst skadedrabbad de senaste åren. I november stukade han vristen i samband med Finlands Nations League-möte med Bulgarien.

Hans tyska klubblag Union Berlin meddelade att skadan var allvarlig och ännu en operation väntade för forwarden. Själv intygade Pohjanpalo att EM inte var i fara för hans del – men exakt när en comeback kunde vara aktuell var oklart.

Förra veckan kom finländaren ändå med glädjebesked. På Instagram berättade att han kunnat återvända till lagets träningar.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka på träning under nio veckor efter operationen. Tack för allt ert stöd, skrev Pohjanpalo.

Nu kommer nästa glädjebesked för finländaren. På söndagen var Pohjanpalo för första gången med i alla övningar – och han är aktuell för spel i lördagens match mot ligafemman Borussia Mönchengladbach, avslöjade tränaren Urs Fischer.

– Allt såg bra ut. Han blir en klassisk joker för oss mot Mönchengladbach. Det finns ingen orsak till att inte skulle vara med oss redan i nästa match, kommenterade Uniontränaren efter söndagsträningen enligt B.Z. Berlin.

Huvudstadslaget har dragits med en trubbig offensiv. Nigerianen Taiwo Awoniyi har spelat de fyra senaste matcherna på topp utan att näta, och förutom Pohjanpalo saknar klubben också Max Kruse och Anthony Ujah i anfallet.

Före sin skada han Pohjanpalo, som är utlånad från Bayer Leverkusen, göra tre mål på 255 minuter i Uniontröjan.

Diskussion om artikeln