Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förändringar i spelprogrammet i herrarnas handbollsliga – endast dubbelmöten i övre slutserien

Från 2021
Jac Karlsson kastar bollen.
Bildtext BK-46 och Dicken kommer att mötas bara två gånger i stället för tre i övre slutserien.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Det blir ett tajtare spelschema i herrarnas handbollsliga framöver. I den övre slutserien väljer man att dra ner på antalet matcher, medan den nedre serien ska spelas klart under en kortare tid.

På lördag avslutas grundserien i herrarnas handbollsliga då HIFK möter BK-46, och i mitten av februari är det sedan dags för slutserier. De fyra bästa lagen spelar i övre slutserien och de tre resterande lagen gör upp i nedre slutserien.

I den övre slutserien var det tänkt att lagen skulle möta varandra tre gånger men förbundet har nu bestämt att det bara blir dubbelmöten.

I nedre slutserien blir det trippelmöten som panerat, men man kommer att tajta till programmet så att serien avslutas redan i början av mars i stället för i slutet av månaden.

Den inledande omgången i båda slutserierna spelas den 12 till 14 februari. Den sista omgången spelas också samtidigt den 5 till 6 mars.

Orsaken till förändringen är coronasituationen och osäkerheten kring tidtabellen för slutspelet. Förändringen leder till att slutspelet kan starta tidigare än vad man först hade planerat.

I damernas FM-serie sker inga förändringar. Grundserien avslutas den 13 mars och de fyra bästa lagen går till semifinal.

Diskussion om artikeln