Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

VBL: Bluffmeddelandet om coronavaccinering av katter var ett skämt

Från 2021
Svartgrå katt med gröna ögon.
Bildtext Västkustens tillsynsnämnd varnade kattägare om bluffmeddelandet tidigare i veckan.
Bild: Pasi Takkunen / Yle

Brevet där en person uppmanades att komma och vaccinera sin katt mot corona skickades på skämt. Det rapporterade Vasabladet på torsdagen.

Tidigare i veckan returnerades ett brev till Västkustens tillsynsnämnd. I brevet, där tillsynsnämnden stod som avsändare, uppmanades en kattägare att infinna sig på en viss plats för att få sin katt testad och vaccinerad mot corona.

Vasabladet skriver (bakom betalmur) att mannen som skickade brevet ringde upp tidningsredaktionen på torsdagen för att berätta att det var fråga om ett skämt.

Enligt Vasabladet ville mannen skoja med en bekant och skrev ihop ett brev från en myndighet som han inte trodde fanns. Eftersom han glömde att sätta på en adresslapp returnerades brevet till Västkustens tillsynsnämnd.

Kommunikationschef Mikael Appel på Polisinrättningen i Österbotten säger till Vasabladet att det kan vara straffbart att utge sig för att vara en myndighet.

Tillsynsnämnden gick på onsdagen ut med en varning om bluffmeddelandet och uppmanade personer som mottagit ett likadant brev att kontakta polisen.

Diskussion om artikeln