Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Lojo säger nej till nya färdcentralen - politikerna ändå inte eniga om beslutet

Från 2021
En person i rullstol åker fram på en smal väg eller gångväg i höstlandskap.
Bildtext Lojo ska nu fundera på hur de som behöver färdtjänst ska få service. Staden sa nej till den nya färdtjänstcentralen.
Bild: Yle/Philip Stenkula

Lojo godkänner inte samarbetsavtalet med Västra Nylands färdcentral och tänker inte ansluta sig till det. Det beslutade social- och hälsovårdsnämnden på sitt möte i torsdags (28.1).

Det krävdes tre omröstningar för att komma fram till beslutet.

Föredraganden, tf välfärdsdirektören Tuula Suominen, föreslog att nämnden skulle godkänna samarbetsavtalet för att organisera färdtjänsterna tillsammans med Esbo och de övriga västnyländska kommunerna.

Janne Jalava (SDP) föreslog att Lojo inte ska godkänna samarbetsavtalet. Han understöddes av partikamraten Anni Erolahti. Jalavas förslag vann i omröstningen över föredragandens förslag med rösterna 10-3.

Förutom Jalavas förslag gavs också tre andra förslag att inte godkänna avtalet. Ett av de förslagen understöddes inte och det förföll.

I nämndens beslut sägs vidare att tjänstemännen före nämndens följande möte ska utreda hur den lagstadgade färdtjänsten ska organiseras fram till utgången av år 2023.

Diskussion om artikeln