Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ilkka Herola nära pallen i Seefeld – förlorade spurtduell om tredjeplatsen

Från 2021
Ilkka Herola.
Bildtext Ilkka Herola.
Bild: Andrea Solero / EPA-EFE / All Over Press

Det var riktigt nära att Ilkka Herola skulle ha tagit tredjeplatsen i dagens tävling i nordisk kombination. Finländaren spurtade mot Vinzenz Geiger men räckte inte ända fram.

På grund av svår vind kunde backmomentet i nordisk kombination inte genomföras som planerat, och i stället stod resultatet i reservtävlingen som grund för skidmomentet.

För Ilkka Herola betydde det att han gick ut i spåret som femte åkare och hade 54 sekunder att försöka hämta in på tätduon Jarl Magnus Riiber och Akito Watabe.

Men det var inte möjligt i skidloppet som endast var fem kilometer långt. Riber och Watabe gick sin egen väg och segerkampen avgjordes på målrakan. Efter målfoto dömdes norrmannen som segrare.

– Det var en tuff tävling och jag kände inte mig speciellt bra. Lyckligtvis hade jag bättre position i sista kurvan och det gav mig några extra centimetrar, säger Riiber i sin segerintervju.

Herola fick i stället sikta in sig på kampen om tredjeplatsen, och det var riktigt nära att han skulle ha tagit en pallplacering.

När han kom in på målrakan låg han trea i en grupp men avancerade snabbt till tvåa och utmanade tysken Vinzenz Geiger.

Herola gjorde vad han kunde men räckte till slut inte till mot tysken och fick nöja sig med en fjärdeplats i den inledande tävlingen i minitouren i Seefeld.

Resultat:

1. Jarl Magnus Riiber NOR 11.32,2
2. Akito Watabe JPN +0,0
3. Vinzenz Geiger GER +45,0
4. Ilkka Herola FIN +45,4
5. Espen Bjørnstad NOR +46,2
-------------
33. Perttu Reponen FIN +2.40,1
47. Wille Karhumaa FIN +3.33,6
50. Arttu Mäkiaho FIN +4.08,3

Diskussion om artikeln