Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Myndigheterna har hittat den misstänkta mannen i Korpo – stort polispådrag på fredagskvällen

Från 2021
Uppdaterad 30.01.2021 18:36.
Platsen där den försvunna mannen observerades senast.
Bildtext Många Korpobor lade märke till polispådraget på fredagskvällen.
Bild: Google

Tullen har hittat den misstänkte och uppger att situationen i Korpo nu är över.

Tullen, polisen och Gränsbevakningsväsendet gick ut med en efterlysning i Korpo i Åbolands skärgård tidigare på lördagen.

Man bad allmänheten om observationer om en man som lyckades fly från Tullen i Korpo på fredagskvällen. Mannen misstänks för brott.

Flykten ledde till ett stort polispådrag i Korpo i går kväll – ett pådrag som iakttogs av många på orten.

Tullens kommunikationschef Mika Parkkonen sa till nyhetsbyrån STT på lördagseftermiddagen att man inte ger mer information om fallet i nuläget. Tullen har till exempel inte uppgett varför personen greps eller hur personen lyckades fly.

Pådraget både hördes och syntes

Många Korpobor lade märke till polispådraget på fredagskvällen. Enligt ett ögonvittne snurrade en helikopter över Korpo i ungefär två timmars tid.

Rykten gjorde också gällande att flera polisbilar och Gränsbevakningen var på plats i Korpo. En del av Strömmavägen var avstängd och myndigheterna uppmanade folk att hålla sig inomhus.

– Det är klart att man blir orolig och undrar vad som händer. Vi bor i ett så litet samhälle, säger en Korpobo, som vill vara anonym, till Yle Åboland.

Artikeln uppdaterades 30.1 kl. 14.40 med Tullens efterlysning av iakttagelser. Artikeln uppdaterades ytterligare klockan 18.30 med uppgiften om att den misstänkta mannen nu har hittats.