Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Noah Nurmi stannar i FC Inter – tecknade mångårigt kontrakt: ”Spelar på ett sätt som passar mig”

Från 2021
Noah Nurmi i FC Inters tröja.
Bildtext Noah Nurmi stannar i FC Inter.
Bild: Esa Fills / Yle

Noah Nurmi kommer att spela ligafotboll för FC Inter under de kommande tre säsongerna. Backen återvänder därmed till Åboklubben som han representerade i fjol.

I fjol lånade FC Inter in Noah Nurmi från danska Esbjerg och nu är det klart att det blir en fortsättning i Åbo för den finlandssvenske backen. Inter och Esbjerg har kommit överens om en transfer och Nurmi stannar i Åbo till slutet av säsongen 2023.

”Inter har en utmärkt tränarstab och man spelar på ett sätt som passar mig. Nu vill jag utvecklas och bli mer jämn så att jag kan behålla min plats”, säger Nurmi på klubbens webbplats.

Förra säsongen spelade 19-årige Nurmi 14 matcher för FC Inter och figurerade i startelvan ett flertal gånger.

”Noah är en smart kille som är mogen för sin ålder. Det syns att han varit en professionell spelare sedan unga år”, säger tränaren José Riveiro.

Inter har nu 23 spelare kontrakterade och lagets tekniska chef Vesa Mäki ser Nurmis avtal som en del av klubbens långsiktiga plan.

”Samtidigt som vi bygger för den kommande säsongen så tänker vi också på framtiden. Under vintern har vi skrivit kontrakt med en del av våra egna unga spelare samt även spelare från andra klubbar. Noah har redan visat att han hör hemma på den här nivån”, säger Mäki.