Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Storlöftet Naatan Skyttä till Toulouse FC med mångårigt kontrakt

Från 2021
Uppdaterad 02.02.2021 09:14.
Naatan Skyttä spelar för Ilvesd 2019.
Bildtext Toulouse FC nästa för Naatan Skyttä.
Bild: All Over Press

Ett av den finländska fotbollens största löften Naatan Skyttä har undertecknat ett mångårigt kontrakt med den anrika franska klubben Toulouse FC. Skyttä flyttar till Frankrike från Tammerforsklubben Ilves.

Kontraktet mellan Toulouse och Skyttä är 4,5-årigt.

Den 18-årige Skyttä debuterade i den finländska fotbollsligan för Ilves redan år 2018. Totalt har anfallsspelaren spelat 29 ligamatcher och noterats för nio mål.

– Utländska klubbar har redan i flera års tid följt med Naatan. Under den föregående ligasäsongen steg han till stjärnkategorin i ligan, och de utländska klubbarnas intresse för honom växte allt mera. Av alla alternativ visade sig Toulouse FC vara klubben dit Naatan ville flytta, skriver Ilves på sin webbplats.

Toulouse FC spelar för närvarande i Frankrikes näst högsta liga. Toulouse ligger tvåa i tabellen och har goda möjligheter att avancera till Ligue 1 för nästa säsong.

– Jag har mycket goda och förväntansfulla känslor. Detta är en verkligt fin möjlighet för mig. Många som följer med fotboll känner till Toulouse FC. En stor klubb och en storstad, vad skulle kunna vara ett finare utgångsläge, kommenterade Skyttä.

Diskussion om artikeln