Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Emil Ruusuvuori slog Viktor Troicki på ATP-touren i Melbourne

Från 2021
Emil Ruusuvuori.
Bildtext Ruusuvuori vann i Melbourne.
Bild: EPA/Jason Szenes

Tennisproffset Emil Ruusuvuori vann sin öppningsmatch i Melbournes ATP-250 turnering. Ruusuvuori besegrade den erfarne serben Viktor Troicki med siffrorna 6-3, 6-4.

Ruusuvuori vars ATP-ranking är 86 behövde 57 minuter för att slå ut Troicki. Den meriterade serben som denna månad fyller 35 har halkat ner till nummer 202 på ATP-rankingen. Som bäst har han varit tolva.

Ruusuvuori byggde sin seger på en välfungerande serve. Första serven lyckades till 71 %, och då första serven gick in vann han samtliga (30 av 30) poäng. Ruusuvuori presterade 15 stycken serveäss i matchen.

Ruusuvuori ställs i den andra omgången mot Kroatiens Borna Coric.
Coric har precis som Troicki som bäst rankats som tolva i världen, men ligger för tillfället klart före Ruusuvuori i rankingen på 25:e plats. Coric har två turneringssegrar på ATP-touren.

Turneringen Murray River Open i Melbourne fungerar för Ruusuvuori som generalrepetition inför årets första grand slam-turnering Australian Open. Den schweiziska grand slam-segraren Stan Wawrinka är toppseedad i turneringen där man spelar om 320 000 dollar i prispengar.

Diskussion om artikeln