Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

"Kärlek vid första mejlet – det var som ett tangentnedslag!" - har du blivit kär på grund av någons språk?

Från 2021
Ett par röda läppar med ett gult kors målat över dem för att symbolisera Svenskfinland.
Bildtext Har du hittat kärleken genom någons språk? Hör av dig till språkpodden Näst sista ordet!
Bild: Frida Lönnroos

Språkpodden Näst sista ordet undrar om man kan bli kär utan att ha setts - för att någon uttrycker sig underbart i skrift? Skriv och berätta din berättelse!

Kärlek vid första ögonkastet har många vittnat om.

I nätdejtingens tidevarv är det ofta i textform den första kontakten sker. Men hur blir det när man träffas på riktigt – lyckas båda leva upp till den andras förväntningar, eller faller attraktionen platt till marken när plinget i inkorgen ersätts av en träff i det verkliga livet?

Men det första mötet behöver inte nödvändigtvis ha skett i textform: jobbmejlen till kollegan på kontoret i Tammerfors börjar plötsligt få en flirtig ton.

Amanda som gick i din klass i gymnasiet uttrycker en fräsch svart humor i sina mejl till klassträffskommittén, och plötsligt sitter ni och chattar nätterna igenom.

Dela med dig till oss!

Näst sista ordet vill inför alla hjärtans dag höra om kutter i chatt-, mejl- och brevform.

Vi vill höra hur det började och ta del av era mest smäktande och trånsjuka brev – och vill givetvis veta hur det gick sen. Blev fallet platt eller levde ni lyckliga i alla era dagar?

Du är fullständigt anonym, trots att din berättelse kan läsas upp i redigerad form i språkpodden Näst sista ordet och senare publiceras i webbform.

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln