Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ronaldo tvåmålsskytt mot Inter i italienska cupen – stort slarv av Interförsvaret vid segermålet

Från 2021
Uppdaterad 03.02.2021 13:46.
Ronaldo gör mål – igen.
Bildtext Ronaldo gör mål – igen.
Bild: imago images/Xinhua/ All Over Press

Juventus måltjuv Cristiano Ronaldo utnyttjade lika kallt som elegant Interbacken Alessandro Bastonis och målvakten Samir Handanovičs kommunikationssvårigheter. Juventus vann det första semifinalmötet över Inter med 2–1.

Inter tog ledningen i den första matchen i semifinalen i italienska cupen genom Lautaro Martinez som styrde in Nicolò Barellas precisa passning. Juventus ikoniske 43-årige målvakt Gianluigi Buffon var nära att rädda bollen, men Martinez skott var tillräckligt hårt för att slinka igenom Buffons händer.

En kvart senare fick Juventus en straff när domarna ansåg att Ashley Young fällde Juan Cuadrado i straffområdet.

Gult kort för Young och straff för Juventus där Cristiano Ronaldo tackade för sig genom att självsäkert skjuta in utjämningen.

Nio minuter senare kom en rejäl miss av Interspelarna. Backen Alessandro Bastoni och målvakten Samir Handanovič kunde inte komma överens om vem som tar hand om bollen. När ingendera gjorde det tog en viss Ronaldo i stället hand om bollen och satte den i det öppna Intermålet.

Via Arenalänken kan man kolla in hela matchen. Vill man se Ronaldos 1–2-mål så kan man stanna videon ungefär vid 39.30 då matchuret visar ungefär 34 minuter.

Programmet är inte längre tillgängligt
Fotboll: Italienska cupen, semifinalen Inter - Juventus - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

.

– Vi har inte ännu gjort någonting, vi har bara vunnit första matchen. Vi förberedde oss väl för matchen och om vi håller vårt fokus och spelar med rätt attityd så är vi ett svårslaget lag för alla, säger Juventustränaren Andrea Pirlo på lagets webbplats.

– Ronaldo gjorde en utmärkt match och visade igen hur bra han är.

Ronaldo har nu gjort 22 mål på 14 matcher den pågående säsongen.

På onsdagskvällen möts det andra semifinalparet, Napoli och Atalanta. Juventus och Inter möts på nytt på tisdag nästa vecka, medan Atalanta och Napoli gör upp om finalplatsen en dag senare.

Diskussion om artikeln