Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Mera personal ska lösa problem med långa telefonköer vid studenthälsan i Åbo – en del studerande har väntat flera dagar på att bli uppringda

Från 2021
En vit flervåningsbyggnad med mörka fönsterkarmar.
Bildtext Studenthälsans byggnad på Kyrkovägen i Åbo håller som bäst på att renoveras, vilket också det har skapat mera stress för personalen.
Bild: Yle/ Nora Engström

Allt har inte löpt smidigt sedan den nya lagen gällande högskolestuderandes hälsovård trädde i kraft vid årsskiftet. Särskilt telefonbokningen har varit överbelastad.

Den nya lagen innebär att yrkeshögskolestuderande får samma vård som universitetsstuderande. Syftet med lagen är att göra hälsovården jämlik för alla studerande.

Men övergången till det nya systemet har gått trögt. Det har hänt att studerande fått vänta upp till tre dagar på att bli uppringda av studenthälsan – i stället för inom ett dygn vilket tidigare varit det normala.

Maisa Kuusela
Bildtext Regiondirektör Maisa Kuusela vid SHVS väst säger att det i början av januari kom in så många samtal till studenthälsan att personalen inte hann med alla. Situationen har nu lugnat sig något.
Bild: Arash Matin / Yle

Enligt Maisa Kuusela, som är regiondirektör för SHVS väst, har man tagit tag i problemet och försöker förkorta köerna.

- Vi har fått mer personal som tar hand om telefonsamtalen. Förra veckan såg det bra ut inom den allmänna vården och den här veckan har det blivit bättre inom oral hälsa, säger Kuusela.

Så studerande behöver inte vänta flera dagar på att bli uppringda?

- Alltid kan det hända saker, det kan bli coronasjukledigheter eller liknande, men oftast ringer studenthälsan tillbaka inom samma dag, säger Kuusela.

Skapat oro bland studerande

Kuusela berättar att i början av januari fick studenthälsan tre till fyra gånger fler samtal per dag jämfört med innan årsskiftet, men att läget nu har stabiliserats.

Systemet fungerar så att studerande ringer till telefonbokningen och får då ett meddelande om att personalen ringer upp senare. Vanligtvis sker det här inom ett dygn, men i januari har det alltså kunnat ta upp till tre dygn innan någon vid studenthälsan ringt tillbaka.

Oroliga studerande har då kontaktat studenthälsan och undrat varför ingen ännu ringt tillbaka till dem, säger Kuusela.

- Enligt lagen ska bedömning av vårdbehovet göras inom tre dagar så det är som det borde vara. Vi har också berättat på vår webbplats om situationen, att det kan ta några dagar, säger Kuusela.

"När renoveringen blir klar ska det lätta"

För tillfället renoveras dessutom studenthälsans serviceställe på Kyrkovägen i Åbo, vilket också har skapat mera stress för personalen.

- Det har varit höga ljud och personalen har behövt byta rum och arbeta hemifrån, säger Kuusela.

Renoveringen av byggnaden ska bli klar inom kort och då ska också telefonköerna lätta.

- Den här veckan fick vi fem rum inom tandvården färdiga och sex rum inom den allmänna vården. Några rum är ännu inte klara, säger Kuusela.

- Så jag ser ljus i tunneln och jag tror det blir bättre om några veckor, säger Kuusela.

Texten har uppdaterats den 4 februari klockan 8.52 med information om att studenthälsan finns på Kyrkovägen i Åbo. Tidigare stod det Kyrkogatan.

Diskussion om artikeln