Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Drömbesked för BK-46 inför cupfinalen: Nico Rönnberg stannar i klubben minst två säsonger till

Från 2021
BK:s Nico Rönnberg skjuter ett hoppskott.
Bildtext "Ett lag med möjlighet att gå hur långt som helst", säger Nico Rönnberg efter att ha skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med BK-46.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Comebacken i Karis blir långvarig. Samma helg som Nico Rönnberg ska försöka göra sitt BK-46 till cupmästare kommer Finlands bästa handbollsspelare med besked om sin framtid. Rönnberg stannar i BK ytterligare två säsonger.

Nico Rönnberg har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt vilket betyder att han kommer att spela för BK-46 också säsongerna 2021/22 och 2022/23.

"BK-46 har ett ungt och talangfullt lag med bra 'fiilis' och sammanhållning. Det är hårt på träningarna och det är så det ska vara för att utvecklas och uppnå de målsättningar laget och föreningen har", säger Rönnberg i ett pressmeddelande från BK-46.

Rönnberg startade säsongen i den högklassiga franska ligan med Ivry, men flyttade hem till Karis på grund av coronapandemin. Efter det tog det inte lång tid förrän han kom överens med BK-46 om spel i klubben.

"Vi kan vara glada att vi bor i Finland och i Raseborg. Europa planerar nu att stänga ner samhällen totalt, vad det betyder för allmänheten och livet där kan man bara fundera på. Det att vi inte får spela inför publik vilket vi förstås saknar är i varje fall betydligt bättre än en total lockdown. Det betyder också väldigt mycket för mig och min familj att få vara med dem och se barnen växa upp i en trygg och säker miljö", konstaterar Rönnberg.

53 mål på 5 matcher

Sedan Nico Rönnberg anslöt sig till BK-46 har Karisklubben radat upp fem raka segrar, två i cupen och tre i ligan. Succén har varit omedelbar, i de fem matcherna har BK-46 snittat hela 38 mål per match och Rönnberg själv har nätat 53 gånger.

Klockan 19 i kväll spelar BK-46 herrar cupfinal mot Dicken, direkt i TV2 och på Yles Arena. Får man tro Nico Rönnberg bara början på en ny framgångsrik era för Karislaget.

"Som jag ser det har BK-46 ett ungt, hungrigt och utvecklingsdugligt lag med möjlighet att gå hur långt som helst. Dessutom har BK-46 en filosofi att juniorverksamheten på sikt skall ge nya spelare till laget. Det i sin tur fungerar som en sporre för juniorerna, att de ser att det finns möjlighet att komma med i herrlaget och vidare ut i världen som flera av oss gjort", säger Rönnberg i klubbens pressmeddelande.

Diskussion om artikeln